Roger Waters’tan çağrı: İsrail’i Eurovision, FIFA ve UEFA’ya almayın

Roger Waters İsrail'e sert eleştirilerini sürdürüyor. Gazze katliamına en başından itibaren sesini yükselten müzisyen Eurovision yönetimine çağrıda bulunup İsrail'in yarışmadan men edilmesini istedi. Aynı yaptırım çağrısını UEFA ve FIFA'ya yaptı.

Kültür Sanat 26 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Roger Waters Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Pedro ile birlikte Filistin bayrağı açmıştı.

Roger Waters Batı’da Gazze konusundaki açıklamalarıyla farkındalık yaratmaya devam ediyor. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla İsrail’in katliamlarını kınayan ve bu ülkeyi soykırımla suçlayan müzisyenin bu defa çağrısı Eurovision için. Çağrının iki muhatabı daha var, FIFA ve UEFA.

Roger Waters FIFA ve UEFA’ya da seslendi

10Haber’de önceki gün Eurovision yetkililerinin İsrail’in yarışmaya katılacağı ‘October Rain’ şarkısını incelemeye aldığını duyurmuştuk. Kural gereği yarışmaya katılacak şarkılarda politik söylem olmaması gerekiyor. Ancak İsrail adına yarışmaya katılacak Eden Golan’ın seslendirdiği şarkının sözleri ortaya çıkınca organizasyon yetkilileri soruşturma başlattı. İsrail yönetimi de yarışmadan çekilme tehdidinde bulundu. Bunlar yaşanırken Roger Waters da sessiz kalmadı ve Eurovision yönetimine çağrı yaptı.

Pink Floyd’un kurucusu Roger Waters İsrail’i soykırım yapmakla suçlarken Eurovision yönetiminin bu ülkeyi yarışmadan men etmesi gerektiğini söyledi. Müzisyen çağrısını iki büyük futbol kurumu FIFA ve UEFA’ya da yöneltti.

Waters X hesabından yaptığı paylaşımda “İsrail Eurovision’dan men edilmeli. İsrail’in FIFA ve UEFA’dan da men edilmesi gerekiyor! Soykırım yapmıştır!” dedi. İsrail’in Filistin politikalarını yıllardır sert dille eleştiren İngiliz müzisyen geçen hafta da U2’nun solisti Bono’ya yüklenmişti. Bono’nun Hamas saldırılarında hayatını kaybeden Supernova festivali katılımcıları için saygı duruşunda bulunmasına tepki gösteren İngiliz müzisyen Bono’ya “sen kocaman bir pisliksin” demişti.

İsrail'den Eurovision yönetimine tehdit: Çekilirizİsrail’den Eurovision yönetimine tehdit: Çekiliriz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.