İsrail Filarmoni Orkestrası’ndan İstanbul’da tarihi konser

İsrail Filarmoni Orkestrası tarihinde ilk kez Türkiye'de. İstanbul'da müzikseverlerle buluşacak olan orkestra böylece tarihi bir performansa imza atacak. Ülker Arena'da 26 Ekim'de gerçekleşecek konserin biletleri de satışa çıktı.

Kültür Sanat 6 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İsrail Filarmoni Orekstrası, 26 Ekim'de Ülker Arena'da müzikseverlerle buluşacak.

İsrail Filarmoni Orkestrası tarihinde ilk kez Türkiye’ye geliyor. Dünyanın en saygın senfonik topluluklarından biri olarak kabul edilen orkestra 26 Ekim’de Ülker Arena’da müzikseverlerle buluşacak. Good Music in Town etkinlikleri kapsamında Bwo Entertainment organizasyonuyla konser verecek olan orkestra bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

İsrail Filarmoni Orkestrası’ndan bir ilk

İsrail Filarmoni Orkestrası,  şefi Lhav Shani yönetiminde dünyanın ünlü konser salonlarında performans sergilemeye devam ediyor. Orkestra aralarında Carnegie Hall ve Royal Albert Hall gibi dünya çapında birçok prestijli mekânın yanı sıra Salzburg Festivali veya Proms London gibi büyük festivallerde sahne aldı.

87 yıl önce  Bronislaw Huberman ve Arturo Toscanini tarafından kurulan ve dünyanın en önemli klasik müzik topluluklarından biri olan İsrail Filarmoni Orkestrası, farklı geçmişlere ve kültürlere sahip insanları bir araya getirerek, performanslar aracılığıyla müziğe olan tutkularını paylaşıyor. Beethoven, Brahms ve Mahler gibi bestecilerin en ünlü eserlerinden bazılarının yer aldığı güçlü performanslarıyla ünlü olan orkestra,  Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika başta olmak üzere uluslar arası turnelerinin yanı sıra, “Genç Müzisyenler Konser Serisi” ve “İsrail Müzik Kampları” gibi eğitim programları aracılığıyla genç nesilleri klasik müzikle tanıştırıyor.

Mozart’tan Shostakovich’e kadar birçok bestecinin geleneksel repertuvar eserlerini seslendiren orkestranın, her sezon repertuvarlarına aldığı farklı tarzlardaki yeni eserler merakla bekleniyor. İsrail Filarmoni Orkestrası’nın, İstanbul’daki konserinin programı henüz açıklanmadı. Etkinliğin biletleri Biletix ve passo.com.tr’de satışa çıktı.

Sosyal medyanın viral şarkısı Makeba'nın hüzünlü hikâyesiSosyal medyanın viral şarkısı Makeba’nın hüzünlü hikâyesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.