İsrailli oyuncu ‘Hamas’a destek iddiasıyla göz altına alındı

İsrailli Arap oyuncu Maisa Abd Elhadi, sosyal medya hesabından 85 yaşındaki Yaffa Adar'ın Hamas tarafından rehin alındığı görüntüleri kahkaha emojileriyle paylaşmıştı. Oyuncu, bu paylaşımı nedeniyle 'Hamas'a destek' iddiasıyla gözaltına alındı.

Kültür Sanat 24 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Polis, yaptığı açıklamada Elhadi'nin ismini vermedi ancak bir kişinin gözaltına alındığını doğruladı.

İsrailli Arap oyuncu Maisa Abd Elhadi, ‘Hamas’a destek’ iddiasıyla gözaltına alındı. Polis, “Bir aktrisin teröre övgü ve nefret söylemi şüphesiyle” göz altına alındığını doğruladı, ancak adını vermedi.

Elhadi’nin gözaltına alınmasına gerekçe olarak 85 yaşındaki Yaffa Adar’ın Hamas tarafından rehin alındığı görüntülere gülme emojileriyle paylaşması gösterildi. Oyuncu bir başka paylaşımında ise Hamas güçlerinin İsrail’in güvenlik bariyerini aştığı videoyu, İngilizce “Hadi gidelim, Berlin tarzı” başlığıyla takipçilerine sundu. İsrail basınına göre bu yazı, 1989 yılında Berlin Duvarı’nın yıkılmasına bir atıf. İsrail polisi, Filistin paylaşımı yapan sosyal medya kullanıcılarını, “İsrail karşıtı paylaşımları” nedeniyle gözaltına almaya başlamıştı.

‘Bizi sırtımızdan bıçaklıyorsun’

Abd Elhadi İsrail yerel televizyonunda yayınlanan birkaç dizide, Hollywood yapımı ‘Dünya Savaşı Z’ de ve son olarak İngiliz suç gerilim dizisi ‘Bağdat Merkez/ Baghdad Central’ dizisinde rol almıştı. Oyuncunun paylaşımlarına, rol arkadaşı Ofer Shechter’dan da tepki geldi: “Senden utanıyorum. Kendinden utanmalısın. Nasıra’da yaşıyorsun, TV şovlarımızda ve filmlerimizde rol alıp rol alıyorsun ve sonra bizi sırtımızdan bıçaklıyorsun.”

İsrail Filistin savaşı kültür sanat dünyasını da ikiye böldüİsrail Filistin savaşı kültür sanat dünyasını da ikiye böldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.