İstanbul Caz Festivali günlüğü: Festival Kadıköy sokaklarında

İstanbul Caz Festivali Kadıköy sokaklarına taşınıyor. Festivalin en özel buluşmalarından biri semtin farklı mekânlarında gerçekleşecek. Dorock XL, The Wall, Moda Sahnesi ve Kadıköy Sineması'nda eş zamanlı gerçekleşecek performanslarda tercih yapmak seyirici için oldukça zor.

Kültür Sanat 13 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Evdeki Saat, gecenin öne çıkan isimlerinden biri.

İstanbul Caz Festivali, Anadolu yakasına taşınıyor. Festivalin en sevilen ve artık klasikleşen organizasyonlarından +1’li Gece Gezmesi bu akşam Kadıköy’de. Semtin farklı mekânlarına yayılan bu buluşmada birbirinden özel müzisyenler sahne alıyor. Hazırsanız bu akşamın bol gezmeli müzik programına başlıyoruz. Nemli havada sizi zorlamayacak bir kıyafet ve ayağınızı rahat ettirecek bir ayakkabı giymeyi unutmayın.

İstanbul Caz Festivali sokaklara iniyor

İstanbul Caz Festivali’nin artık klasikleşen etkinlikerinden olan +1’li Gece Gezmesi, önceki yıllarda olduğu gibi yine Kadıköy sokaklarında. Semtin kaldırımlarını arşınlayacağımız bu özel gecenin mekânları ise Dorock XL, Moda Sahnesi, The Wall ve Kadıköy Sineması. Gecenin ilk konseri saatler 20.00’yi gösterdiğinde Dorock XL’de başlayacak. Alternatif müziğin dikkat çeken yeni topluluklarından Düşün ile başlayacak olan maratonda bir sonraki isim ise trompet üstadı Barış Demirel. Dorock XL’deki son performans ise ‘Uzunlar’ şarkısıyla büyük çıkış yakalayan Evdeki Saat.

İstanbul Caz Festivali’nde +1’li Gece Gezmesi’nin biri diğer durağı Moda Sahnesi. Mekânda 20.30’da başlayacak konser serisinin ilk konuğu Dilan Balkay. Sornasında swin ve caz melodileriyle insanın içini kıpır kıpır yapan The Flabbies, 22.00’de müzikseverlerle buluşacak. Moda Sahnesi’nin son konuğu ise 23.45’te Ari Barokas olacak. Geçen yıl, solo albümünü yayınlayan ve büyük beğeni toplayan Barokas, özel repertuvarıyla festivalin konuğu.

+1’li Gece Gezmesi’nin mekânlarından olan The Wall ise iki etkinliğe ev sahipliği yapacak. 22.00’de başlayacak olan Yalnayak performansının ardından gece tam 12’de Tel Avivli topluluk Sababa 5 sahnede olacak. İstanbul Caz Festivali’nin bu özel buluşmasının son mekânı ise Kadıköy Sineması. Restorasyon sonrası yenilenen haliyle büyük beğeni toplayan salon 20.45’te Another Bitches Brew performansıyla bu müzik maratonuna katılıyor. Sonrasında ise 22.45’te Taşra Üçlemesi Caz Projesi sahnede olacak.

Yüzyüzeyken Konuşuruz yeni albümüyle hiç bozmadan devam ediyorYüzyüzeyken Konuşuruz yeni albümüyle hiç bozmadan devam ediyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.