İstanbul Caz Festivali Günlüğü: The Lumineers sahnede

İstanbul Caz Festivali tü m hızıyla devam ediyor. Festival bu akşam yılın en iddialı performanslarından biri için The Lumineers'ı ağırlayacak. Amerikalı grup öncesi yerli sahnenin güçlü alternatif topluluğu Adamlar, ortamın havasını ısındıracak.

Kültür Sanat 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Amerikalı topluluk The Luminers, Türkiye'deki ilk konserini Parkorman'da verecek.

İstanbul Caz Festivali, bir günlük aranın ardından kaldığı yerden devam ediyor. Bu akşam yine Parkorman’da gerçekleşecek konser serisinin uluslararası yıldızı ise Amerikalı rock topluluğu The Lumineers. Colorado, Denver’ın ufacık müzik kulüplerinde başladıkları serüvenle 10 yıl gibi kısa bir sürede modern folk türünün en büyük grupları arasına giren The Lumineers, ‘Ho Hey’ ile 2012’de yaptıkları başarılı çıkışın ardından Bruce Springsteen, Tom Waits, Bob Dylan ve Tom Petty gibi efsanelerden izinden giderek dünya çapında büyük başarı kazandı.

İstanbul Caz Festivali’nde bir ilk

İstanbul Caz Festivali, The Lumineers’in Türkiye’deki ilk konserine ev sahipliği yapacak. Bu akşamki konser bu yönüyle aynı zamanda bir ilke de tanıklık edecek. Melankolik şarkı sözleriyle dikkat çeken Amerikalı topluluk, ülkelerinin halk müziğinden de büyük ölçüde etkilenmiş ve ilham almış durumda.

İstanbul Caz Festivali kapsamında sahne alacak olan The Lumineers, 10 yılı geride bırakan kariyerinde bugüne kadar ‘Sleep on the Floor’,  ‘Stubborn Love2, ‘Ophelia’, ‘Angela’ ve ‘Cleopatra’ gibi çok sevilen şarkılara imza attı. Spotify’da aylık yaklaşık 20 milyon dinleyici sayısına ulaşmayı başaran Amerikalı topluluk, son olarak geçen yıl ‘Brigthside’ adını taşıyan dördüncü stüdyo albümünü yayınlamıştı.

Adamlar sahnede

The Lumineers’ın İstanbul Caz Festivali kapsamında vereceği konser öncesi alternatif müziğin sevilen topluluğu Adamlar sahnede olacak. Alternatif müziğin önce topluluklarından Adamlar, 2014’te yayımladıkları ‘Eski Dostum Tankla Gelmiş’ isimli ilk albümlerinin ardından 2016’da ‘Rüyalarda Buruşmuşuz’ ile ses getirdi. 2019’da ‘Dünya Günlükleri’ adlı üçüncü stüdyo albümleri geldi. 2021 Kasım’ında yayımlanan ‘Harekete Kimse Mani Olamaz’ albümlerinin birinci bölümüyle bambaşka bir tarzı deneyen grup, 2023’e albümün ikinci bölümünü de dinleyiciyle buluşturdu.

Yüzyüzeyken Konuşuruz yeni albümüyle hiç bozmadan devam ediyorYüzyüzeyken Konuşuruz yeni albümüyle hiç bozmadan devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.