İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Belgesel Yarışması jürisi açıklandı

17-28 Nisan'daki 43. İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması jürisinde yönetmen Berna Gençalp, yönetmen Hüseyin Karabey ve sinema yazarı Evrim Kaya'nın yer alacağı açıklandı.

Kültür Sanat 30 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Berna Gençalp, Hüseyin Karabey ve Evrim Kaya, Ulusal Belgesel Yarışması'nın jüriliğini yapacak.

43. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Belgesel Yarışması filmlerini değerlendirecek jüri üyeleri belirlendi. 17-28 Nisan’daki festivalin Ulusal Belgesel Yarışması jürisinde yönetmen Berna Gençalp, yönetmen Hüseyin Karabey ve sinema yazarı Evrim Kaya yer alacak. Jürinin seçtiği En İyi Belgesel 30.000 TL ile ödüllendirilecek.

43. İstanbul Film Festivali’nde Türk Sineması bölümündeki filmler Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları altında izleyiciyle buluşacak. Ulusal Yarışma’da en iyi filme verilen büyük ödül Altın Lale’nin yanı sıra En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Özgün Müzik dallarında da birer ödül ve Seyfi Teoman anısına En İyi İlk Film Ödülü veriliyor. En İyi Belgesel ve En İyi Kısa Film ödülleri de para ödülüyle destekleniyor. Festivalin Genç Ustalar bölümündeki filmler bu yıl da Nespresso Genç Jüri tarafından değerlendirilecek.

İran'ın yasaklı yönetmen geleneği bitmiyor: Berlin'e filmleri gitti kendileri gidemediİran’ın yasaklı yönetmen geleneği bitmiyor: Berlin’e filmleri gitti kendileri gidemedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.