İstanbul Modern bir kez daha gururlandırdı: BBC belgeseliyle dünya izleyecek

Dünyanın önde gelen müzelerinden İstanbul Modern BBC imzalı 'Inside Museums' başlıklı belgesel serisinin ilk bölümünün konuğu. Sanat eleştirmeni Alastair Sooke’un hazırladığı 24 dakikalık belgesel 2 Mart 2024 Cumartesi BBC News'te ekrana gelecek.

Kültür Sanat 29 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Alastair Sooke’un dünyanın dört bir yanındaki ilham verici müze binalarını keşfettiği 'Inside Museums' serisinin İstanbul Modern'li bölümü 2 Mart 2024 Cumartesi BBC News'te ekrana gelecek.

İstanbul Modern Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi. Birkaç yıl ayrı kaldığı eski mekanına geçen yıl yeni binasıyla geri döndü. Renzo Piano imzası taşıyan müze binası ziyarete açılalı henüz bir yıl olmadı, ancak heybesine birçok ödül kattı. Architectural Digest tarafından Harika Eser, National Geographic tarafından da Dünyanın En İyi Kültür Mekânları’ndan biri seçilen İstanbul Modern son olarak ArchDaily tarafından Yılın Binası seçilmiş ve aldığı ödüllere bir yenisini eklemişti.

Muze Türk sanat dünyasının en önemli merkezlerinden biri olmanın yanı sıra uluslararası sanat dünyasının hala radarında. İtalyan mimar Renzo Piano’nun ilhamını İstanbul Boğazı’ndan alarak tasarladığı yapı yolu İstanbul’a düşenlerin mutlaka görmesi gereken binalardan biri olarak listelerde yer alıyor.

İstanbul Modern’in yeni binası yaşayan en büyük mimarlardan biri olarak kabul edilen Renzo Piano imzalı.

BBC gözüyle İstanbul Modern

İstanbul’da yaşayanlar ya da yolu bir şekilde şehre düşenler müzeyi kendi gözleriyle görüp ziyaret edebilir, ancak farklı bir göze ihtiyaç duyanlar için bir fırsat var. 10Haber olarak daha önce BBC’de yayınlanacak ‘Inside Museums’ (Müzelerin İçinde) belgeselinin ilk bölümü İstanbul Modern’e ayırdığını duyurmuştuk. O belgesel 2 Mart Cumartesi günü BBC’de ekrana gelecek.

Sanat eleştirmeni Alastair Sooke’un hazırladığı 24 dakikalık belgesel müzenin yeni binasına ve eserlere odaklanıyor. Belgesel İstanbul Modern’in yeni müze binasının mimarı Renzo Piano’yla yapılan röportajla başlıyor. Belgeselde ayrıca koleksiyon sergilerinde eserleri yer alan Gülsün Karamustafa, Refik Anadol ve İnci Eviner de çalışmalarını anlatıyor. Müze koleksiyonun başyapıtlarından Fahrelnissa Zeid’in ‘Cehennemim’i de belgeselle izleyicilere sunuluyor.

Alastair Sooke’un dünyanın dört bir yanındaki ilham verici müze binalarını keşfettiği ‘Inside Museums’ serisinin İstanbul Modern’li bölümü 2 Mart 2024 Cumartesi BBC News’te ekrana gelecek.

İstanbul Modern 'Yılın Binası' seçildiİstanbul Modern ‘Yılın Binası’ seçildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.