İstanbul Müzik Festivali Günlüğü: Haliç’te barok esintileri

İstanbul Müzik Festivali bu akşam İsrailli mandolin virtüözü Avi Avital ile Brooklyn Riders topluluğunu ağırlayacak. Baroktan çağdaş dönem eserlerine uzanan repertuvarın seslendirileceği konser Rahmi M. Koç Müzesi'nde.

Kültür Sanat 12 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Avi Avital geçen yıl da İstanbul'da müzikseverlerle buluşmuştu.

İstanbul Müzik Festivali’nde bu akşam barok esintiler var. Haliç’e nazır Rahmi M. Koç Müzesi’nde İsrailli mandolin virtüözü Avi Avital, Brooklyn Riders ile birlikte sahne alacak. Türkiye’de daha önce de konserler veren Avi Avital ile festival konseri öncesi yaptığımız röportajı dün yayınlamıştık. Albümlerinde sıklıkla barok dönem eserleri yorumlayan Avi Avital, Akdeniz kültürünün yanı sıra Türk müziğinden de sıklıkla ilham alan bir müzisyen. Grammy adayı ilk mandolin sanatçısı olan Avi Avital’in Haliç kıyısındaki bu özel konserinin repertuvarı da bir yaz gecesine yakışır nitelikte.

İstanbul’da barok ve Akdenizli ezgiler yan yana

İstanbul Müzik Festivali’nin ikinci haftasında sahne alacak olan Avi Avital bugüne değin saygın şef ve orkestralarla birlikte klasik müziğin mabedi olarak nitelendirilen salonlarda sahne aldı. Zubin Mehta, Kent Nagano, Ton Koopman ve Giovanni Antonini gibi şeflerle aynı sahneyi paylaşan Avi Avital’e, ünlü topluluklar eşlik etti. Royal Albert Hall ve Carnegie Hall gibi salonlarda müzikseverlerle buluşan Avi Avital Andreas Scholl, Ray Chen, İtamar Doari ve Ksenia Sidorova gibi müzisyenlerle birlikte konserler verdi. Mandolin üstadı Avi Avital, aynı zamanda klasik müzik dünyasının en prestijli ödüllerrnden ECHO Klassik sahibi. Avital’in albümleri Deutsche Grammophon etiketiyle yayınlanmakta. Sanatçı son olarak 2020 yılında ‘Art of the Mandolin’ adlı çalışmasını dinleyiciyle buluşturmuştu.

İstanbul Müzik Festivali’nin Haliç kıyısındaki buluşmasında Avi Avital ve Brooklyn Riders, Luigi Boccherini, Giovanni Salima, Caroline Shaw, Colin Jacobsen, Johann Sebastian Bach, Clarice Assad, Osvaldo Golijov ve Lev Ljova Zhurbin’in eserleri seslendirilecek. Golijov’un ‘Arum der Fajer: Mandolin ve Yaylı Çalgılar Dörtülsü’ beestesi ile Lev Zhurbin’in ‘Aşk İksiri, Tarihi Geçmiş’ adlı eserinin Türkiye prömiyeri seslendirilecek.

Klasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie MutterKlasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie Mutter

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.