İstanbul Müzik Festivali Günlüğü: Yarının yıldızları sahnede

İstanbul Müzik Festivali'nde sahne, genç kadın müzisyenlerin. Süreyya Operası'ndaki konserde müzisyenler bu akşam Gürcü kemancı Veriko Tchumburidze ile aynı sahneyi paylaşacak. Konserde 22 genç müzisyen sahnede olacak.

Kültür Sanat 11 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Veriko Tchumburidze genç kuşağın önemli keman sanatçıları arasında.

İstanbul Müzik Festivali bu akşam anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Süreyya Operası’ndaki konserde ‘Yarının Kadın Yıldızları’ sahne alacak. 51. İstanbul Müzik Festivali’nin bu özel etkinliğinde Genç Kadın Müzisyenleri Destek Fonu kapsamında 22 sanaçtı, Veriko Tchumbirdze ile aynı sahneyi paylaşacak. Gürcü keman sanatçı Veriko Tchumburidze için de bu konser ayrı bir anlam taşımakta. Zira ünlü kemancı da geçmişte bu yoldan geçmişti. Tchumburidze 2017 yılında Aydın Gün Teşvik Ödülü’nü kazanmıştı.

İstanbul Müzik Festivali’nde sahne gençlerin

İstanbul ile özdeşleşen sahnelerden Süreyya Operası’nda gerçekleşecek olan Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu konserinde zengin bir repertuvar müzikseverleri bekliyor. Bu özel konserde Georg Friedrich Handel, Edvard Grieg, İdil Naz Alıcı, Pyotr Çaykovski, Camille Saint-Saens, Cem Esen, Jules Massenet, Christoph Willibald Gluck, Clémence de Grandval, Astor Piazzolla, Robert Schumann ve Eugène Ysaÿe’nin eserleri seslendirilecek.

51. İstanbul Müzik Festivali kapsamında gerçekleşecek olan konserde sahnede yer alacak olan genç müzisyenler ise şöyle: Kemanda Naz İrem Türkmen, Ceylan Ölmez, İdil Olğar, Defne Kükürt, ve Alara Hekimoğlu; piyanoda Defne Erdem, Nihan Ulutan, Eda Öncül, Ece Ataç, Beste Eser, Eylül Sümbül, İpek Sanem Karali ve Perla Alara Kurşun sahnede olacak. Öte yandan flütte Ceren Altınel, Ayben Sever ve Mercan Aldemir; kotrbasta da Gökçe Akkoyunlu performans sergileyecek. Gizem Güllü ile Çağla Ulusev viyolada, Aslıhan Gençgönül çello ve İlayda Gülümser ise arpıyla müzikseverlerle buluşacak.

Klasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie MutterKlasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie Mutter

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.