İstanbul Müzik Festivali’nde Onur Ödülü Cem Mansur’a

İstanbul Müzik Festivali 21 Mayıs'ta başlıyor. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki açılış konserinden önce performansı yönetecek Cem Mansur'a festivalin onur ödülü takdim edilecek.

Kültür Sanat 8 Mayıs 2024
Cem Mansur, 52. İstanbul Müzik Festivali'nin Açılış Konseri'ni yöneteccek.

52. İstanbul Müzik Festivali 21 Mayıs’ta başlıyor. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki konserde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası genç piyanist İlyun Bürkev’e eşlik edecek. Konseri yönetecek olan şef Cem Mansur’a ise festivalin onur ödülü takdim edilecek. Bu yıl ‘Kökler’ temasıyla gerçekleşecek festivalde onur ödülüne lâyık görülen şef 40 yıldır klasik müzik dünyasının içinde. Türkiye’deki pek çok orkestranın gelişim sürecinde imzası bulunan şef uluslararası müzik camiasında da çalışmalarıyla tanınıyor.

Cem Mansur’dan fark yaratan orkestra

Cem Mansur 16-22 yaşları arasındaki konservatuvar öğrencilerinden her yıl yeniden seçilen Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nı 2007’de kurmuştu. 1981-89 arasında İstanbul Devlet Operası’nın yöneten 67 yaşındaki şef sonraki yıllarda çalışmalarını yurtdışında sürdürdü. 1989-97 arasında dokuz yıl Oxford Şehri Orkestrası’nın birinci şefliğini üstlenen sanatçı farklı müzik topluluklarıyla sahne aldı.

Bir dönem CRR Konser Salonu direktörlüğünü de üstlenen Cem Mansur Gedik Filarmoni Orkestrası ile de sahne alıyor. Sanatçı yönettiği prestijli orkestralar kadar genç müzisyenlere sunduğu katkı ve prömiyerlerin icrasına verdiği önemle de tanınıyor. Konserlerinde sık sık prömiyerleri seslendiren şef 52. İstanbul Müzik Festivali’nin açılışında Giuseppe Verdi’nin ‘Othelllo’ operasından ‘Dans Müziği, Edvard Grieg’den ‘La Minör Piyano Konçertosu’ ve Çaykovski’den ‘Romeo ve Juliet Fantezi Uvertürü’nü seslendirecek. 12 Hazian’da sona erecek festivalin biletleri Passo’da satışta. Üç hafta boyunca dünya çapında isimleri ağırlayacak olan festival şehrin farklı mekânlarına yayılacak.

İstanbul Müzik Festivali'nden 'kökler'e selamİstanbul Müzik Festivali’nden ‘kökler’e selam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.