İstanbul’da metal devri: Judas Priest de geliyor

İstanbul bir devi daha ağırlayacak. Heavy metalin müziğin dev topluluğu Judas Priest, Invincible Shield Tour Europe turneleri kapsamında 24 Temmuz'da İstanbul Parkorman'da konser verecek.

Kültür Sanat 17 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

2024 yılı konserler açısından bereketiyle geldi. Heavy metal müziğin babaları Judas Priest de İstanbul’da bu yaz konser verecek gruplar arasına katıldı. Yıllardır olması büyük bir hevesle beklenen konser 24 Temmuz’da İstanbul’un oksijeni bol mekânı Parkorman’da. Almanya, Norveç, Danimarka, Fransa, Belçika, İspanya, Hollanda, İsveç, Amerika, İtalya, İsviçre, Avusturalya, Polonya, Çekya ve İngiltere’nin ardından Türkiye’ye de gelecek olan grubun konserinin biletleri yakında satışa çıkıyor.

Judas Priest 55. yıllarını kutluyor

1969 yılında İngiltere’nin Birmingham kentinde kurulan Judas Priest, 55 yıllık kariyerlerinde 50 milyondan fazla albüm sattı. 1980’li yıllara kadar daha yenilikçi ve alternatif sesleriyle müzik yapan grup, o yıl yayınladıkları ‘British Steel’ albümüyle büyük bir çıkış gerçekleştirdi. 1990 yılında yayınladıkları ‘Painkiller’ albümü sonrası gruptan ayrılan Rob Halford’un ardından vokale Ripper Owens geçmişti. Grammy ödüllü grup, bu uzun kariyer yolculuklarında pek çok kez üye değişimi yaşadı. Son olarak 2021 yılında ‘Reflections’ adlı bir bölümü canlı kayıtlardan oluşan albümlerini yayınlayan topluluk, geçen yıl da ‘Trial by Fire’ adlı teklilerini yayınlamıştı.

Ian Hill, Rob Halford, Glenn Tipton, Scott Travis ve Richie Faulkner’dan oluşan kadrosuyla Judas Priest, 2019’dan bu yana 50. yılını kutlayan konserlerine devam ediyor. Elbette arada yaşanan pandemi konserleri sekteye uğratsa da İngiliz topluluk tükenmek bilmeyen enerjileriyle sahneyi sallamaya devam ediyor. Grup daha öncec 2008 yılında da İstanbul’da Kuruçeşme Arena’da konser vermişti.

Gardıropları açın! 2024 siyah tişörtleri çıkarma yılıGardıropları açın! 2024 siyah tişörtleri çıkarma yılı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.