İsviçreliler Taylor Swift’in bilet fiyatlarına taktı

Taylor Swift'in İsviçre konserlerindeki bilet fiyatları ülkede gündeme yerleşti. İsviçre basını en ucuz biletin beş bin lira olduğu konserleri eleştirdi. Varşova konserinin dört katı daha pahalı olan Zürih konseri, turnenin de en pahalı etkinlikleri arasında yer alıyor.

Kültür Sanat 4 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Taylor Swfit'in İsviçre'de vereceği konserlerin bilet fiyatları ülkede eleştiri konusu oldu.

Dünyanın pek çok yerinde tartışma konusu dahi edilmeyecek mevzular hakkında uzun uzun tartışan ve hatta yerine göre referandum dahi yapan İsviçre, şu sıralar Taylor Swift’in konser biletlerinin pahalıyla meşgul.

Sanatçının 9 ve 10 Temmuz 2024’te Zürih’te vereceği konserlerin bilet fiyatları İsviçre basınında tepkiye neden oldu. Kentte üst üste iki akşam performans sergileyecek olan yıldız ismin konserlerinin bilet fiyatları 190 dolardan (beş bin liradan) başlıyor. İsviçre basınının bilet fiyatlarına tepki göstermesine rağmen ülkedeki asgari ücret yaklaşık 4 bin Euro.

Taylor Swift’in yeni rotası Asya olacak

Taylor Swift’in Polonya’nın başkenti Varşova’da vereceği konserin neredeyse dört katı olması İsviçrelilerin biraz canını sıkmışa benziyor. Ama ufak bir hatırlatma yapalım 17 Ağustos’ta Bodrum’daki bir otelde sahne alacak olan İngiliz müzisyen Robbie Williams’ın konserinin bilet fiyatı 14 bin liradan başlıyor.

Geçen mart ayında başladığı Eras Tour ile Amerika Birleşik Devletleri’nde neredeyse gitmedik kent bırakmayın Taylor Swift adeta yılların acısını çıkarıyor. Uzun süredir heyecanla beklenen turne, pandemi nedeniyle uzun süre ertelenmişti. Kuzey Amerika’nın yanı sıra Avrupa’nın da pek çok kentinde konser verecek olan 33 yaşındaki müzisyenin bu dev turnesinden en az bir milyar dolar kazanacağı tahmin ediliyor.

Şu anda Avrupa kentlerinde konserlerine devam eden Taylor Swift’in İngiltere’den başladığı yolculuğu eski kıtada ilgiyle takip ediliyor. Kariyerinde bu özel turnede rotasını Latin Amerika’ya çevirecek olan yıldız isim ardından da Asya kentlerinde de konser verecek.

Mucizenin ta kendisi: Kornonun kolsuz ustası Felix KlieserMucizenin ta kendisi: Kornonun kolsuz ustası Felix Klieser

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.