İzmir Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın yeni sanat yönetmeni belli oldu. Levent Üzümcü genel sanat yönetmenlıği görevine getirildi. Levent Üzümcü 2015'te İBB Şehir Tiyatroları'nda Gezi eylemlerine verdiği destek nedeniyle kovulmuştu.

Kültür Sanat 28 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İzBBŞT) yeni genel sanat yönetmeni belli oldu. Tartışmaların ve karşılıklı açıklamaların olduğu makama tiyatrocu Levent Üzümcü getirildi. Üzümcü bu görevi üç yıl boyunca üstlenecek. Danışma Kurulu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı Cemil Tugay’ın değerlendirmesiyle Üzümcü’nün göreve getirilmesinde karar kılındı. Levent Üzümcü’den önce bu görevi Yücel Erten üstleniyordu.

Gezi eylemlerine katıldığı için görevine son verilmişti

52 yaşındaki Levent Üzümcü daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları kadrosunda uzun yıllar yer almıştı. Oyuncu 2015 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yönetimi tarafından Gezi eylemlerine verdiği destek nedeniyle kovulmuştu. Olaydan sonra Levent Üzümcü yaptığı açıklamada kovulması hakkında “Gezi Direnişi sürecindeki duruşum ve Sosyalist Enternasyonel’de yaptığım konuşma gerekçe gösterilerek atıldım. Hakkımda alınan bu karar siyasidir, dolayısıyla geçicidir” demişti.

İzmirli tiyatrocu Levent Üzümcü’yü göreve seçen Danışma Kurulu müzisyen ve besteci Cem İdiz, yazar ve emekli öğretim üyesi Dr. Efdal Sevinçli, Devlet Tiyatrosu Sanat Teknik Müdürü ve Başdekoratörü Hakan Dündar, oyuncu, eğitimci ve yönetmen Doç. Dr. Kadir Çevik, yönetmen ve yazar Müjdat Albak, oyuncu ve yönetmen Nazan Kesal, şair ve yönetmen Orhan Alkaya, akademisyen, yazar ve yönetmen Prof. Dr. Semih Çelenk, tiyatro yönetmeni, oyuncu, oyun yazarı ve eski Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Tamer Levent, yazar ve siyasetçi Zeynep Altıok Akatlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Okyay’dan oluşuyor.

Arkeoloji dünyası şaşkın, Aydın'daki keşfi konuşuyorArkeoloji dünyası şaşkın, Aydın’daki keşfi konuşuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.