Jane Fonda açıkladı: Yönetmenin yatak odası hikayesi şehir efsanesi değilmiş

Efsanevi oyuncu Jane Fonda, Alain Delon ile başrol oynadığı 'Aşk Kafesi'nin çekimleri sırasında yönetmen Rene Clement'nin kendisini taciz ettiğini açıkladı. Clement, Fonda'ya "Filmdeki orgazm sahnesi çekmeden önce senin nasıl orgazm olduğunu bilmem gerek" demiş. Fonda ise anlamazdan gelmiş.

Kültür Sanat 20 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Sinemanın efsanevi kadın oyuncularından Jane Fonda Andy Cohen’in Watch What Happens Live adlı şovunda bir konuştu pir konuştu. 85 yaşındaki oyuncu önce hayranları için müjdeli haberi verdi. Uzun süredir kanser tedavisi gören oyuncu şimdilik kanseri yendiğini duyurdu. 85 yıl yaşadığı için de kendini şanslı hissettiğini söyledi. Meğer Fonda gençliğinde 30’larını bile göremeyeceğini düşünüyormuş.

Bu müjdeli haber sonrasında Cohen’in kendisine “Hollywood’da reddettiğiniz bir erkeği söyleyin” demesi üzerine bir taciz hikayesi anlattı. Yıl 1964. Fonda henüz 27 yaşında. Alain Delon başrolü paylaştığı ‘Aşk Kafesi / Joy House’ filmini çekiyorlar O zamanlar 51 yaşında olan yönetmen René Clément tacizkar bir taleple dikiliyor Fonda’nın karşısına. Gerisini Fonda’dan dinleyelim: “Filmdeki karakterin orgazm olması gerektiğini ve benim nasıl orgazm olduğumu görmesi gerektiğini söyledi. Fransızca söylediği için anlamazdan geldim.”

‘Aşk Kafesi / Joy House’ filminin çekimlerinde Alain Delon, Jane Fonda ve René Clément birlikte.

Fonda’nın eski defterleri başka konulara da girdi. Bunlardan biri Michael Jackson ile ilgili. Fonda, “1980’de, ‘Altın Göl / On Golden Pond’ filminin çekimleri sırasında Michael gelip beni ziyaret etti. Göl kenarında küçük bir kulübem vardı ve çok güzel, mehtaplı bir geceydi” dedi. Andy Cohen’in, “Ve sen de, ‘Haydi çıplak yüzelim’ mi dedin?” diye sorması üzerine Fonda ise “Hayır, bunu o dedi” cevabını verdi ve devam etti: “Oldukça zayıf bir vücudu vardı.”

‘Altın Göl’ Fonda için özel bir film çünkü babası Henry Fonda ile birlikte rol almıştı. Jane Fonda programda, o filmdeki performansıyla Oscar alması gerektiğini ama alamadığını söyledi. Ki bu filmle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar’a aday olmuştu. Ayrıca Fonda yedi kez Oscar’a aday olmuş 1971’de ‘Fahişe / Klute’, 1978’de ‘Eve Dönüş / Coming Home’ filmleriyle iki defa En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazanmıştı.

'Maria'nın 'Paris'te Son Tango'su...‘Maria’nın ‘Paris’te Son Tango’su…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.