John Lennon cinayetinin detayları bir diziyle aydınlatılacak

1980'de bir hayranı tarafından öldürülen Beatles grubunun efsanevi solisti John Lennon'un ölümü bir televizyon dizisine konu oluyor. 'John Lennon: Duruşmasız Cinayet'i "John Lennon'nun dünyayı şok eden ve üzen cinayetinin en kapsamlı şekilde araştırılmış incelemesi" olarak tanıtıldı.

Kültür Sanat 31 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Lennon, kendisine verilen ödülü artık bir Beatle olmadığı'' gerekçesiyle istemedi.

Tarih 8 Aralık 1980, New York. O günden sonra dünya, bu tarihi Beatles grubunun efsanevi solisti John Lennon’un ölümüyle hatırlayacak. Lennon, kendisini hayran olarak tanımlayan Mark Chapman tarafından şarkıcının eşi Yoko Ono’nun önünde dört el ateş atarak öldürdü. Chapman, 40 yaşındaki rock yıldızını “şöhret” için öldürdüğünü ve ölüm cezasını hak ettiğini söylemişti. 2022’de Chapman’ın 12. kez şartlı tahliyesi reddedilmişti, gelecek sene bir şartlı tahliye hakkı daha olacak.

Bu cinayet, şimdi bir belgesele konu oluyor. Yayıncı Apple TV+, ‘John Lennon: Duruşmasız Cinayet’i “John Lennon’nun dünyayı şok eden ve üzen cinayetinin en kapsamlı şekilde araştırılmış incelemesi” olarak duyurdu. Dizi, görgü tanıkları ve olay yeri fotoğraflarının yanı sıra Chapman’ın psikiyatristleri, avukatları,  olayı araştıran dedektifler ve savcılarla yapılan röportajları da içerecek. Ayrıca Lennon’a ait daha önce görülmemiş görüntüleri içerecek. Merak edilen sorulardan biri de Yoko Ono’nun yapıma dahil olup olmadığı. Şu an bu konuda yapılmış resmi bir açıklama yok.

Nick Holt ve Rob Coldstream tarafından yönetilen dizinin, yayın tarihi henüz belli değil.

John Lennon’ın katili 40 yıl sonra özür diledi ama…John Lennon’ın katili 40 yıl sonra özür diledi ama…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.