John Lennon’un istemediği Grammy ödülü açık artırmaya çıkıyor

Beatles grubunun efsanevi solisti John Lennon'a verilen ancak müzisyenin kabul etmediği Grammy ödülü açık artırmaya çıkıyor. Cuma günü gerçekleşecek satışta yeni alıcısını bulacak ödül için biçilen değer yaklaşık 500 bin dolar.

Kültür Sanat 13 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Lennon, kendisine verilen ödülü artık bir Beatle olmadığı'' gerekçesiyle istemedi.

Beatles grubunun efsanevi solisti John Lennon’a verilen ve sanatçı tarafından istenmeyen bir Grammy Ödülü’nün açık artırmada 500 bin dolara satılması bekleniyor.

Grup üyeleri John Lennon, Ringo Starr, George Harrison ve Paul McCartney 1972’de gerçekleşen ödül töreninde, ayrı ayrı ödül heykelcikleri verildi. Ancak grup dağıldıktan iki yıl sonra düzenlenen ödül töreninde grup üyelerinin tamamı ödülü kabul ederken Lennon, artık bir Beatles üyesi olmadığı gerekçesiyle ödülü kabul etmedi. Heykeli, dönemin Grammy başkanı ve kayıt şirketi sahibine hediye etti.

The Beatles’ın aldığı ve John Lennon’a takdim edilen Grammy ödülü.

Lennon’un özel eşyaları da satışta

Müzayede evi böyle bir parçaya sahip olmanın neredeyse imkansız olduğunu söylüyor. Ayrıca başka bir iyi haber vererek ödül heykelinin iyi durumda olduğunu da açıkladı. Açık artırma 200 bin dolarla açılış yaptı. Cuma günü gerçekleşecek satışta nihai fiyatın 300 bin ile 500 bin dolar arasında olması bekleniyor.  Açık artırmada ayrıca el yazısı şarkı sözleri, 1964 yılında imzalanan ABD içi bir turnenin sözleşmesi, Lennon’un güneş gözlükleri ve dolma kalemi yer alıyor.

John Lennon’un ses kaydı 58 bin dolara satıldıJohn Lennon’un ses kaydı 58 bin dolara satıldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.