Justin Timberlake alkollü araç kullanırken yakalandı, geceyi hapiste geçirdi

ABD'li müzisyen Justin Timberlake New York'unLong Island bölgesinde alkollü araç kullandığı için tutuklandı ve geceyi hapiste geçirdi. Amerika'da alkollü araç kullanmak, yargılanmayı gerektiren ağır bir suç. Timberlake 'Tek bir martini içtim' dedi.

Kültür Sanat 18 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Justin Timberlake The Forget Tomorrow World Tour kapsamında konserler veriyor.

Pazartesiyi salıya bağlayan geceyarısı saatlerinde New York’un Long Island bölgesinde, Sag Harbor adlı köyde polis, bir BMW’nun ‘Dur’ işaretinde durmadığını görünce onun peşine düştü.

Kısa sürede aracın direksiyonunda ünlü şarkıcı, besteci ve sinema oyuncusu Justin Timberlake olduğu anlaşıldı. Onu durduran polislerin daha sonra yazdığı rapora göre Timberlake, ‘alkol kokuyordu’ ve ‘Gözleri cam gibiydi.’

Timberlake alkol testi yapmayı reddetti ama polisler onu bir düz çizgide yürütmek gibi çeşitli testlere tabi tuttu, ardından da tutuklayıp hapse attı. Ünlü şarkıcı geceyi hapiste geçidi, sabah 09.30’da Sag Harbor Mahkemesine çıktı, hakim onu herhangi bir kefalete ihtiyaç duymadan serbest bıraktı.

Amerika’da alkollü araç kullanmak, ilk sefer bile olsa sadece ceza alınarak kurtulabilinen bir şey değil, mutlaka yargılanmayı gerektiren bir suç. Timberlake de bundan ötürü yargılanacak ve alacağı ceza siciline işlenecek.

Justin Timberlake o gece arkadaşlarıyla yemeğe çıktığını, yemekte de bir bardak martini içtiğini, yakalandığı sırada da arkadaşlarını takip etmekte olduğunu, onların evine gittiğini söyledi. Polisler formal bir alkol testi uygulamak istediler ama Timberlake bunu ‘Mahkemede aleyhimde delil olarak kullanılabilir’ diyerek reddetti.

Justin Timberlake’in yakalandığı Sag Harbor köyü, New York Long Island’ın ‘Hamptons’ adı verilen sayfiye bölgesinin bir parçası. Bütün Hampton’lar boyunca çok sayıda böyle sahil köyü var ve bu köylerde de zengin New Yorkluların çok sayıda devasa konağı bulunuyor.

Bütün bu zenginliğe rağmen bölgede yollar son derece dar ve tek şeritli. Bölge, özellikle yaz aylarında çok sayıda alkollü sürücü kazası yaşanan bir yer olduğu için yerel polis burada hep çok dikkatli.

Justin Timberlake cephesinden açıklama yok

Sanatçının gözaltına alındığı haberi gündem geniş yer bulurken aradan geçen süre zarfında sanatçının menajerinden şimdiye kadar herhangi bir açıklama gelmedi. Müzisyenin bu hafta sonu Chicago kentinde iki gösterisi var. Timberlake 25 ve 26 Haziranda da New York’ta Madison Square Garden’da konserler verecek.

Bir milyon cd satışını geçen ilk albümdü: Brothers in Arms 39 yaşındaBir milyon cd satışını geçen ilk albümdü: Brothers in Arms 39 yaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.