Kafa karıştıran Oscar anında Al Pacino’nun suçu yokmuş

Al Pacino En İyi Film Oscar'ını açıklarken diğer adayları okumadan doğrudan kazananı açıkladığı ve kafa karıştırdığı için eleştirilmişti. Meğer suç oyuncu da değilmiş. Oscar ekibi tören uzamasın diye doğrudan kazananın duyurulmasını istemiş.

Kültür Sanat 12 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Al Pacino kazanan filmin adının yazılı olduğu zarfı açarken "Gözlerim 'Oppenheimer'ı görüyor" dedi.

Pazar günkü 96’ıncı Oscar Ödülleri’nde akıllarda kalan birçok an oldu ancak hiçbiri Oscarlı oyuncu Al Pacino’nun En İyi Film Ödülü’nü açıklama anı kadar şaşırtıcı değildi.

83 yaşındaki oyuncu gecenin en büyük ödülünü açıklamak için alkışlarla sahneye geldi. Ancak Oscar geleneğine uygun olarak kategoride yarışan tüm adayları sunmak yerine doğrudan kazanan filmi duyurdu, ‘Oppenheimer’ diyerek. Her şey o kadar hızlı oldu ki salondakilerin ve izleyicilerin kafası karıştı.

Al Pacino’nun Oscar geleneklerine aykırı davranması sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Bunun üzerine Al Pacino ödülü neden öyle sunduğunu açıkladı. Suç Al Pacino da değilmiş meğer, bunu Oscar yönetimi istemiş:

“Onları atlamak gibi bir niyetim yoktu. Yapımcılar adaylar tören boyunca tek tek vurgulandığı için tekrar adlarının anılmasına gerek olmadığını söyledi. Bu onların tercihiydi. Aday gösterilmenin bir insanın hayatında büyük bir dönüm noktası olduğunun farkındayım. Tanınmamak kırıcı ve incitici. Bunu film yapımcıları, oyuncular ve yapımcılarla derinden ilişki kuran biri olarak söylüyorum. Bu nedenle ağırılıkları azaltılmış olanlarla derin empati kuruyorum ve bu açıklamayı da bu yüzden yapma gereği duydum.”

Oscar ekibi de Variety’e doğrudan kazanana geçme kararının “törenin uzamasından endişe edildiği için” alındığını söyledi.

'Oppenheimer' Oscar'ı patlattı: Yedi ödül‘Oppenheimer’ Oscar’ı patlattı: Yedi ödül

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.