‘Karanlık Gece’ye bir ödül de Montpellier’den

Özcan Alper’in yönettiği, senaryosunu Murat Uyurkulak’la birlikte yazdığı 'Karanlık Gece'ye bir ödül daha. Başrolünde Berkay Ateş'in yer aldığı yapım, Fransa Montepillier Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü aldı. Ateş, haberi tüm ekibi de kutlayarak sosyal medya hesabından duyurdu.

Kültür Sanat 30 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Filmin başrol oyuncularından Berkay Ateş performansıyla Almanya-Türkiye Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazanmıştı.

Antalya Film Festivali’nde En İyi Film seçilen Özcan Alper’in ‘Karanlık Gece’ filmine bir ödül de Fransa’dan geldi.  Berkay Ateş’in başrol oynadığı yapım Fransa Montpellier Film Festivali’nde En İyi Film ödülü aldı.

Haberi ‘Karanlık Gece’deki performansıyla 27. Türkiye Almanya Film Festivali’nden En İyi Erkek Oyuncu ödülü alan Berkay Ateş sosyal medya hesabından duyurdu.

 

Alper’in senaryosunu Murat Uyurkulak’la yazdığı film Anadolu’daki bir dağ kasabasına görevli gelen Ali’nin linç edilmesi sonrasında yaşananları anlatıyor. Ankara Film Festivali – En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, SİYAD En İyi Film, Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Film, En İyi Senaryo, Boğaziçi Film Festivali – En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen ödülleri alan ‘Karanlık Gece’nin oyuncu kadrosunda Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu, Pınar Deniz, Taner Birsel ve Sibel Kekilli yer alıyor.

 

Nuh Köklü’ye adanmıştı

‘Karanlık Gece’nin yönetmeni Alper filmin ilhamının Türkiye’deki linç kültüründen ve kendisini etkileyen birkaç olaydan aldığını açıklamıştı:

“Özellikle bu süreçte gazetelerde okuduğum birkaç haber bu filmin senaryosunun temel omurgasını oluşturdu. Birincisi dolaylı olarak tanıştığım kendi kuşağımdan bir gazetecinin (Nuh Köklü) sokak ortasında kartopu oynarken vahşice öldürülmesiydi. İkincisi ise üniversiteli bir gencin yaz tatilinde çalışmak için gittiği milliyetçi bir şehirde bir gece ortadan kaybolması ve sonrasında babasının çaresizce onu arayışı ve bunun toplumda hiçbir karşılık bulmamasıydı.”

‘Karanlık Gece’ şu an Netflix’ten izlenebilir.

Altın Portakal'da büyük ödülü Karanlık Gece kazandıAltın Portakal’da büyük ödülü Karanlık Gece kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.