Keşke ve kader arasında bir ikilem: Berkay Ateş’ten yeni bir oyun

Bu sene 10. yılını kutlayan Tiyatro D22'den Berkay Ateş imzalı yeni oyun... Ekibin kurucularından da olan Ateş'in tek kişilik oyunu 'Uykusuz Bir Rüya, Salim' yarın ilk gösterimini yapacak.

Kültür Sanat 3 Ocak 2024
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Bu sene 10. yılını kutlayan Tiyatro D22 yeni yıla yeni bir oyunla merhaba diyor. Bugüne kadar kendi yazdıkları oyunların yanı sıra klasik tiyatro metinlerinden çağdaş oyunlara, çocuk oyunlarından okuma tiyatrolarına ve tek kişilik oyunlara uzanan geniş bir yelpazede oyunlar sunan D22 ‘Hakikat, Elbet Bir Gün’, ‘Bu Taraftan Daha Güzelim’ ve ‘Hayvan Çiftliği’ gibi yapımları sahnelemişti.

‘Uykusuz Bir Rüya, Salim’ yarın lk gösterimini gerçekleştirecek.

D22 Tiyatro’nun yeni yapımı, ekibin kurucularından da olan Berkay Ateş’in kaleme alıp rol üstlendiği ‘Uykusuz Bir Rüya, Salim’ olacak. Yiğit Sertdemir’in yönettiği oyunun prömiyeri yarın (4 Ocak’ta) Alan Kadıköy’de. Oyunun ilk temsilinin biletleri duyurunun ardından kısa süre içinde tükendi. İsteyenler 15 Ocak’ta yine Alan Kadıköy’deki temsilin biletlerine buradan ulaşabilir.

Ateş ‘Uykusuz Bir Rüya, Salim’de Adana’da ailesi ile yaşarken İstanbul’a amcasının yanına gönderilen Salim karakterini canlandıracak. Amcasının kebapçı dükkanında çalışırken şahit oldukları Salim’i tekrar çocukluğundan bu yana en tanıdık duygusu olan çaresizlikle karşılaştıracak. Ve hem kendine hem de seyircilere şu soruyu soracak: “Keşke mi daha zordur, kader mi?”

Ateş son olarak BluTV’de yayınlanan ve Adana’da geçen ‘Magarsus’ dizisinde Beton karakterini canlandırıyordu. Dizinin ikinci sezonu da gelecek.

10Haber jürisi seçti: Yılın en iyi tiyatro oyunları10Haber jürisi seçti: Yılın en iyi tiyatro oyunları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.