Kardeş Türküler ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda

ENKA Açıkhava Tiyatrosu, ağustos etkinliklerine Kardeş Türküler'in özel projesiyle başlıyor. Jülide Özçelik'in de sahnede yer alacağı 'Kıyıda' zamansız ezgileri müzikseverlerle buluşturacak. Bu özel konserin dışında Başka Sinema'nın seçkisi de açıkhava tiyatrosunda yer alacak.

Kültür Sanat 27 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kardeş Türküler, özel projesinde Jülide Özçelik ile aynı sahneyi paylaşacak.

ENKA Açıkhava Tiyatrosu ağustos ayı etkinliklerine iddialı bir buluşmayla başlayacak. 1 Ağustos akşamı, bu toprakların seslerini yaşatan Kardeş Türküler, Jülide Özçelik ile özel bir konserde buluşuyor. Kardeş Türküler’in müzikle anlatı sanatını bir araya getirdiği projesi ‘Kıyıda’nın ilk performansı olan konserde Türkiye’nin önemli kadın seslerinden Jülide Özçelik, grupla birlikte sahne alacak. Konser, zamansız ve mekânsız kıyıların hikâyelerini Boğaziçi Üniversitesi’nde doğan ve oradan da tüm dünyada ilgi uyandıran bir topluluğa dönüşen çok dilli topluluğun müziğiyle buluşturacak.

Bu özel konserle ağustos etkinliklerine başlayacak olan ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nun öne çıkan diğer etkinlik dizisiyse Başka Sinema gösterimleri. Seçkinin ilk filmi 4 Ağustos’ta beyaz perdeye yansıyacak olan Özcan Alper’in yönetmenliğindeki bol ödüllü ‘Karanlık Gece’ olacak. Başrollerini Austin Butler, Tom Hanks, Helen Thomson ve Richard Roxburgh’un üstlendiği, rock efsanesi Elvis Presley’in hayatını konu alan Baz Luhrmann’ın yönettiği ‘Elvis’ ise 7 Ağustos’ta sinemaseverlerle buluşacak.

Oscarlı Bradan Fraser’ın filmi ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda

Açıkhava tiyatrosunda 9 Ağustos’ta son yılların en çok konuşulan yapımlarından biri olan, Brendan Fraser’ın performansıyla bu yıl Oscar’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandığı ‘Balina’ izleyiciyle buluşacak. Ardından 11 Ağustos’ta Oscar ödüllü efsane oyuncu Ben Kingsley’in ünlü ressam Dali’ye hayat verdiği biyografik yapım ‘Dali Diyarı’ sinemaseverlerle buluşacak. Biletler, ENKA Sanat Gişesi ve Biletix’te. Açıkhava tiyatrosunda gerçekleşecek olan etkinliklerde bir bilet alana bir bilet hediye.

Müzik Radarı'na takılanlar: Pink Floyd'dan Mabel Matiz'eMüzik Radarı’na takılanlar: Pink Floyd’dan Mabel Matiz’e

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.