Karşınızda Kartacalı Hannibal: Denzel Washington

Denzel Washington ile yönetmen Antoine Fuqua bir kere daha bir araya geliyor, güçlerini bu kez Kartacalı Hannibal için birleştiriyor. Washington'un tarihin en önemli generallerinden Hannibal'ı canlandıracağı film, Kartaca İmparatorluğu ile Roma İmparatorluğu arasındaki Pön Savaşları'na odaklanacak.

Kültür Sanat 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Denzel Washington tarihi dramada Hannibal’ı canlandıracak.

Kartacalı Hannibal’a merhaba deyin: Denzel Washington.

Washington ile yönetmen Antoine Fuqua bir kere daha bir araya geliyor, güçlerini bu kez Kartacalı Hannibal için birleştiriyor. İkili daha önce ‘Training Day’  ‘Equalizer’ serisi ve ‘The Magnificent Seven’da birlikte çalışmıştı. Nettflix yapımı filmin senaryosunda ise Martin Scorsese’nin ‘The Aviator’ ve Ridley Scott’ın ‘Gladiator’ filmlerinde de imzası bulunan üç Oscarlı John Logan’ın imzası olacak.

Tarihteki en önemli generallerden biri olarak kabul edilen Hannibal, Kuzey Afrika’daki Kartaca halkının unutulmaz kahramanlarından biri. Hannibal, Kartaca İmparatorluğu ile Roma İmparatorluğu arasındaki Pön Savaşları’nda fil sürüsüyle İtalya’yı işgal etmesi Roma’yı 15 yıl boyunca elinde tutmasıyla tarihe adını yazdırmıştı.

İsmi henüz açıklanmayan film de bu savaşa odaklanacak. Resmi açıklamada henüz kadro ya da yapım tarihine ilişkin bilgiler paylaşılmasa da “Tarihin en büyük askeri komutanlarından biri olarak kabul edilen savaşçı Hannibal’ın hikayesine odaklanacak” denildi.

68 yaşındaki Washington şu sırlar Ridley Scott’ın yönettiği ‘Gladyatör’ün devam filmi için gün sayıyor. Geçen hafta biten Oyuncular Sendikası grevi nedeniyle çalışmaları duran filmde Washington’a, Paul Mescal ve Pedro Pascal gibi isimler eşlik ediyor. ‘Gladyatör’ün 2024’te vizyona girmesi bekleniyor.

Gladyatör 2'nin geliş tarihi belli olduGladyatör 2’nin geliş tarihi belli oldu

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.