‘Aşk-ı Memnu’ film oluyor: İşte karşınızda yeni Bihter

Halid Ziya Uşaklıgil'in romanı 'Aşk-ı Memnu'nun yeni uyarlama durağı beyazperde olacak. Farah Zeynep Abdullah'ın Bihter rolünde yer alacağı 'Bihter' filminden ilk görseller yayınlandı. Dijital yayın servisi Prime Video, filminin 2023 yılının sonunda izleyicisiyle buluşacağını duyurdu.

Kültür Sanat 18 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filmi 2023 sonunda izleyicilerle buluşacak.

Halid Ziya Uşaklıgil’in ‘Aşk-ı Memnu’su televizyona ilk uyarlandığında takvimler 1975 yılını gösteriyordu. Müjde Ar’ın Bihter rolüyle başrolünde yer aldığı dizi, yarım saatlik altı bölümden oluşuyordu. Türkiye’nin ilk TV dizisi yayınlandığında sokakta insan kalmamıştı. Herkes televizyonlarının başındaydı.

Aradan yıllar geçti, Ay yapım imzalı ‘Aşk-ı Memnu’ bir kere daha televizyona uyarlandı. Bihter rolü bu kez Beren Saat’indi. Dizi, reyting rekorları kırdı, final bölümüyle Türk dizi tarihinin en yüksek izlenme oranına sahip dizi olarak tarihe geçti. Öyle büyük bir televizyon efsanesine dönüştü ki bir rutine dönüşerek yaz aylarında yayınlanan eski bölümleri bile reyting sıralamalarında zirveyi bırakmıyor.

Boran Kuzum da yeni Behlül

Muhtemelen ‘Aşk-ı Memnu’yu izlemekten vazgeçmeyeceğiz. Yapım bu kez sinema filmi olarak dönüyor. Dijital yayın servisi Prime Video, yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper üstlendiği ‘Bihter’ filminin 2023 yılının sonunda izleyicisiyle buluşacağını duyurdu. Farah Zeynep Abdullah’ın Bihter; Boran Kuzum’un Behlül ve Osman Sonat’ın Adnan rolünde yer aldığı filmden yeni görseller yayınlandı. Ayrıca Nihal karakterini Helin Kandemir’in canlandıracağı filmde, Hande Ataizi Firdevs rolünde izleyicilerle buluşacak.

100 yıllık esere yeni bir bakış açısı

‘Bihter’ filmi  duyurulduğunda, sosyal medyadan “böyle bir uyarlamaya gerek var mıydı” tartışmaları ve oyuncu kadrosuna yönelik eleştirileri gelmişti. Film “Halit Ziya Uşaklıgil’in unutulmaz eserine yepyeni bir bakış açısı” şeklinde tanıtılıyor.

Margot Robbie 'Barbie'den 50 milyon dolar kazanacakMargot Robbie ‘Barbie’den 50 milyon dolar kazanacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.