Karsu Hatay’ı unutmuyor: Müzik okulu kurdu, 900 öğrencisi var, şimdi de baharat satıp Hatay’a para toplayacak

Hafta ortasında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda kapalı gişe bir performansa imza atan müzisyen Karsu, memleketi Hatay'ın deprem yaralarına sarması için aralıksız bir şekilde yardım ediyor. Karsu'nun kurduğu müzik okulunda 900 öğrenci var.

Kültür Sanat 28 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Karsu'nun 24 Temmuz'da Harbiye'de verdiği konserin biletleri günler öncesinden tükenmişti.

Hollanda’da doğup büyüyen Karsu, memleketi Hatay’ı unutmuyor. Türkiye’nin yanı sıra Hollanda’da da çok sevilen müzisyen, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler sonrası yaralarını sarmaya çalışan memleketine yardımlarını sürdürüyor. Depremde büyük zarar gören Hatay için pek çok proje geliştirdiklerini söyleyen Karsu, kendi yemek kitabı ile yarım milyon avro topladıklarını ve bu parayla Hatay’da müzik okulu açtıklarını hatırlattı. Karsu deprem sonrasında Türkiye ve Hollanda’da deprem bölgesine yardım amaçlı konserler de düzenlemişti.

Hatay’daki müzik okulunda 900 öğrenci var

Karsu, memleketi Hatay için hayata geçirdiği projelerini şöyle anlattı: “Hatay’daki müzik okulumuzda 900’ün üzerinde öğrencimiz var. Annem, babam, ben ve nişanlım enstrüman toplayıp Hatay’a götürdük. Şu anda ders alıyor çocuklar. İkinci okulu açmayı düşünüyoruz. Çok çok güzel öğretmenlerimiz var. Babamla birlikte 900 koltuk dağıtıyoruz. Annemle de ‘baharat projesi’ başlatıyoruz. Hatay’daki çiftçilerden baharatları alıp Hollanda’ya götürüp satacağız. Engelliler için Hollanda’dan elektrikli sandalye temin edeceğiz. Ailecek çalışıyoruz”

Bölgedeki çiftçilerin ürünlerinin Hollanda’da tanıtılması için çalışan Karsu, “Müzik, sanat ve spor insanları birleştiriyor. Türkiye ile Hollanda’nın uzun dostluğunu kutlayacağız. Heyecanlıyız. 60 yıl önce Türkler Hollanda’ya çalışmak için göçtüler, benim dedem de öyle. Böylece ben de orada doğdum ve büyüdüm. Türkiye’ye bu sebeple geri gelmek inanılmaz güzel” dedi.

Eyfel'de bir kraliçe: Karşınızda Celine DionEyfel’de bir kraliçe: Karşınızda Celine Dion

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.