Kentsel dönüşümü anlatan ‘Faruk’ filmine Fas’tan iki ödül

Aslı Özge'nin yönettiği 'Faruk' Fas'ta düzenlenen 29. Tetouan Akdeniz Film Festivali'nden iki ödül aldı. Film Eleştirmen Jürisi tarafından En İyi Film seçildi, yönetmenin 96 yaşındaki babası Faruk Özge En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Kültür Sanat 9 Mayıs 2024
'Faruk' filminin başrolünde Aslı Özge'nin babası Faruk Özge En İyi Oyuncu ödülü kazandı.

Jüri başkanlığını Filistinli yönetmen Elia Suleiman’ın yaptığı 29. Tetouan Akdeniz Film Festivali’nde Aslı Özge’nin yeni filmi ‘Faruk’ iki ödül kazandı. Film Eleştirmenler Jürisi tarafından da en iyi film ödülüne layık görülürken yönetmenin 96 yaşındaki babası Faruk Özge filmdeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Aslı Özge’nin gerçek karakterlerden ve olaylardan esinlenen filminde Faruk Özge, Fikret Özge, Derya Erkenci, Gönül Gezer, Alibey Güner, Nurdan Çakmak, Begüm Güzeldoğu ve Semih Arslanoğlu rol alıyor.

‘Faruk’ Berlin’den de ödülle dönmüştü

Dünya prömiyerini 74. Berlin Film Festivali’nden gerçekleştiren ‘Faruk’ Berlinale’den de ödülle dönmüştü. Film Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği tarafından verilen FIPRESCI ödülünü kazanmıştı. Festival yolculuğu devam eden film geçen ay da 42. İstanbul Film Festivali’nde de seyircinin beğenisini kazanmıştı.

Beşinci filmi ‘Faruk’ ile ilk filmi ‘Köprüdekiler’in izinden giden Aslı Özge gerçek mekânlarda çekilen, gerçek karakterlerden ve olaylardan esinlenen yeni filminde sadece kentsel dönüşümün etkilerini değil, bir baba-kız ilişkisinin karmaşıklıklarını da göstererek İstanbul kalabalığının içinde ayakta kalmaya çalışan yaşlı bir adamın hayatına benzersiz ve samimi bir bakış sunuyor.

'Faruk'a Berlin'de FIPRESCI Ödülü‘Faruk’a Berlin’de FIPRESCI Ödülü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.