Kervana o da katıldı: Adele müziğe “büyük bir ara” veriyor

Las Vegas'taki konser maratonunda hem büyük ilgi gören hem de büyük servet kazanan Adele müziğe "büyük bir ara" vereceğini duyurdu. Alman ZDF kanalına röportaj veren müzisyen "şu an depom boş" diyerek yaratma sorunu yaşadığını söyledi.

Kültür Sanat 18 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Adele bir yıl boyunca Las Vegas'ta her hafta verdiği konserlerle milyonlarca dolar kazandı.

Adele, Las Vegas’ın ardından Münih’te de konser serisine hazırlanıyor. Uzun bir aranın ardından Avrupa kıtasında konser verecek İngiliz müzisyen öncesinde Alman ZDF kanalına röportaj verdi. 36 yaşındaki müzisyen dinleyicilerinin beklemediği bir açıklama yapıp “Şu an depom oldukça boş. Yeni müzik planım yok. Tüm bunlardan sonra büyük bir ara vermek istiyorum ve sanırım kısa bir süre başka yaratıcı işler yapmak istiyorum” dedi.

Adele: ‘Artık evde şarkı bile söylemiyorum’

Bir yıl Las Vegas’taki Caesar’s Palace’ta toplam 90 kez sahne alan Adele buradaki turnesinde konser başına ortalama 2 milyon dolar kazanmıştı. Dua Lipa’dan sonra İngiltere’nin en çok kazanan ikinci ismi olan müzisyen ZDF’ye verdiği röportajda şöyle dedi: “Biliyor musunuz, evde şarkı bile söylemiyorum. Ne kadar garip değil mi? Ünlü olmadan önceki her şeyi özlüyorum, sanırım en çok anonim olmayı özlüyorum.”

Las Vegas’taki bu uzun soluklu performansına ara verip Avrupa’ya dönen Adele, ağustos ayında Münih’te biletleri neredeyse tamamen tükenen 10 konserlik bir seriye imza atacak. Bu konser serisinin ardından Las Vegas’a dönecek müzisyen kasım ayına kadar performanslarına burada devam edecek. Bu yoğun temponun kendisini çok yorduğunu ve yıprattığını belirten müzisyen röportajında itiraf etti: “Las Vegas’taki her konserim istediğim gibi gitmedi.”

Münih’te 750 bin müzikseverle buluşacak

İngiliz müzisyenin uzun bir aradan sonra Avrupalı dinleyiciyle buluşacağı Münih’teki gösterileri Las Vegas’takinden tamamen farklı bir ölçekte. Adele 10 akşam boyunca ortalama 74 bin hayranıyla onun için özel olarak inşa edilmiş bir pop-up stadyumda buluşacak. Toplam yaklaşık 750 bin izleyiciye 10 gün boyunca şarkılarını söyleyecek müzisyen Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmeye hazırlanıyor. Kendisi için özel tasarlanan 220 metre uzunluğundaki dev ekran rekorlar kitabına girmeye aday.

En ucuz biletin 79 eurodan satıldığı konser serisinde Adele’i en iyi açıdan izlemenin fiyatıysa 430 euro. 2 Ağustos’ta başlayacak 10 günlük konser maratonunun biletlerinin sadece yüzde 5’lik bir bölümünün satışı devam ediyor. İngiliz müzisyen son olarak 2021 yılında ’30’ adlı albümünü müzikseverlerle buluşturmuştu.

Joshua Redman Boğaz'a 'Ah İstanbul'la veda ettiJoshua Redman Boğaz’a ‘Ah İstanbul’la veda etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.