Kevin Spacey ‘House of Cards’ın yapımcısına bir milyon dolar ödeyecek

Kevin Spacey, Netflix'e tazminat ödeyecek. Platformun sevilen yapımlarından 'House of Cards'da Frank Underwood karekteriyle karşımıza çıkan Spacey, sonrasında hakkındaki cinsel saldırı iddiaları nedeniyle dizinin kadrosundan çıkarılmlıştı.

Kültür Sanat 9 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Kevin Spacey, 'House of Cards' dizisinde ABD Başkanı Frank Underwood rolüyle karşımıza çıkmıştı.

Frank Underwood’un ABD başkanlığına giden yolda yaşadıkları beş sezon boyunca insanları ekrana bağlamıştı. Öyle ki Netflix’te yayınlanan dizi üniversitelerde siyaset bilimi bölümü öğrencilerine ders olarak gösterilmişti. Bu Makyavelist figürü canlandıran Kevin Spacey performansıyla büyük beğeni toplamıştı. Ancak aktör hakkında ortaya çıkan cinsel saldırı iddiaları ve bunun davaya dönüşmesi üzerine Netflix 2017 yılında oyuncuyla anlaşmasını iptal etmişti. Ardından dizinin yapım şirketi de uğradığı zararın tazmini için mahkemeye başvurdu.

Kevin Spacey yapım şirketiyle anlaşmaya vardı

Hakkındaki cinsel saldırı iddiaları düşen Kevin Spacey ‘House of Cards’ın yapımcılarıyla da anlaşmaya vardı. Geçen yıl ilgiyle takip edilen duruşmalarda suçsuz bulunan 64 yaşındaki oyuncu dizinin yapımcılarına bir milyon dolar ödemeyi kabul etti. 2021 yılında bir hakim Oscarlı oyuncunun sözleşmesindeki cinsel taciz suçlamalarıyla ilgili maddeyi ihlal ettiğini tespit ederek ‘House of Cards’ın yapım şirketi Media Rights Capital’e (MRC) yaklaşık 31 milyon dolar ödemesine karar vermişti.

Kevin Spacey ve Netflix dizisinin yapımcısı MRC aralarındaki görüşmeler sonucunda ödenecek rakam konusunda anlaşmaya vardı. Taraflar arasındaki anlaşmaya göre oyuncu yapımcının sigorta şirketiyle devam eden mahkemesinde de MRC lehine tanıklık yapacak. MRC oyuncu hakkında ortaya çıkan cinsel saldırı iddiaların ardından uğradığı on milyonlarca dolarlık zararı telafi etmek için Los Angeles’ta Lloyd’s of London ve Fireman’s Fund aleyhine dava açmıştı. Yapımcılar ‘House of Cards’ın altıncı ve son sezonunu yeniden yazmak zorunda kalırken Netflix de ‘House of Cards’ bünyesinden çıkması planlanan üç dizi projesini iptal etmişti. Los Angeles’taki sigorta şirketiyse MRC’nin uğradığı zararı ödemeye uzun süredir yanaşmıyor.

Kevin Spacey mahkemede bir kez daha aklandı, artık Hollywood kapıları açılabilirKevin Spacey mahkemede bir kez daha aklandı, artık Hollywood kapıları açılabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.