Kızılcık Şerbeti: Aşıkların sınavı

‘Kızılcık Şerbeti’nin 59. bölümünde Ünal ailesi yeni gelinle zorlu bir sınava girerken Nursema ve Umut’un büyük aşkı, Umut’un hata üzerine hata yapmasıyla sınıfta kaldı.

Kültür Sanat 20 Nisan 2024

Geçen bölümün sonunda Abdullah ve Alev (Ahmet Mümtaz Taylan, Müjde Uzman) bir evde gizlice buluşarak izleyicilere beyin fırtınası yaptırmıştı. Bunun rüya olduğunu düşünen çoğunluk olarak yanıldık. Yeni bölümde öğrendik ki Abdullah, karısı Pembe’yi (Sibel Taşçıoğlu) merdivenlerden itenin Alev olmadığını öğrenmiş ve kimseye çaktırmadan Alev’le barışmış. Artık gizlice bu evde buluşacaklar.

Görkem sınırlarını çekiyor

Yeni gelinimiz Görkem (Özge Özacar) sevimsiz Ünallara çektirdikçe nasıl keyifleniyoruz, diziyi izlemeyen anlamaz. Bu bölümde Görkem eve sarhoş gelince Fatih onu savunmaya çalışsa da sonunda gerçek yüzünü gösterip Görkem’e “Benim ailem bunları kabul etmez”ciliğe başladı. Ama bu tavrı, yaşam tarzına kayınlarını karıştırmamak konusunda dipçik gibi duran Görkem’e sökmedi. Eski gelin Doğa’nın (Sıla Türkoğlu) ahı bir yana, özel hayattan anlamayan Ünallara birinin sınır çekmesi, Fatih’in de ailesinden ayrı bir birey olmakla sınanması gerekiyordu.

Bir karakterin çöküşü

Geçen bölümde Umut (Serkan Tınmaz), evli (hem de başörtülü biriyle evli) olduğunu saklaması kaydıyla albüm lansmanını yapmıştı. Bunu öğrenip gururu kırılan Nursema da evi sessizce terk etmişti. Başörtüsünün saklanmasını hazmedemeyince yeni bölümde boşanmaya karar verdi. Ünallar ve senaristler yüzünden budalaya dönen Umut’sa Nursema’nın onu başkası için terk ettiğine kendini ışık hızında inandırıp hemen o gece başka biriyle birlikte oldu.

Dizi yansıması

🔴 İzleyicinin heyecanla beklediği Doğa ve müstakbel partneri Giray (Kaan Taşaner) sahneleri yok denecek kadar azdı, çay içmek için bardağa uzanırken sahneyi kaçırmış olabilirsiniz mesela. Doğa sahnelerinin azlığı izleyiciyi o kadar kızdırmıştı ki geçen haftalarda Twitter’da ‘hashtag’ kampanyası düzenlenmişti. Doğa’nın hem okuluna gittiği hem aşk yaşayabildiği bir senaryo mümkün mü?

🔴 Rüzgar’ın (Yiğit Kirazcı) ve Giray’ın eski yatakhane arkadaşı çıkması vallahi içimizi baydı. Şu dizide birisi de diğerini tanımıyor olsun artık; bunlar hep Giray ve Doğa daha kolay yakınlaşsın diye senaryoda kolaya kaçmak.

🔴 Arslanların en küçüğü Çimen, Gökhan’ın (Selin Türkmen, Hasan Emre Avcı) psikolojik şiddetlerine maruz kalmaya devam ediyor. Önümüzdeki bölümün fragmanı yayınlandı da içimiz rahatladı. Çimen’in bu versiyonuna Ctrl+Z yapılmasını dört gözle bekliyoruz.

🔴 Çimen ve teyzesi Alev muhafazakâr erkeklerle birlikte olmanın çatışmalarını benzer yerlerden yaşıyor. Kargocuya kapıyı Çimen başı açık açtı diye, Alev de sabahlıkla açtı diye olay oldu. İki adam da bu ahlak dersini, karılarını aldattıkları kişilere veriyor. Nasıl ama? Bu ikiyüzlülüğü yakalayan izleyici de nazik yorumlarını karakterlerden esirgemedi haliyle.

🔴 Mustafa’nın (Emrah Altıntoprak) “Bizim ailede kimsenin arkadaşı yok” demesi duygusal bir atmosferle aktarılmış olmasa da aslında pek dokunaklıydı. Pembe’nin evdeki herkesi ne derece birbirine bağımlı hale getirdiğini görmüş olduk. İstiyor ki kimse dizinin dibinden ayrılmasın, herkes evde kokuşsun.

🔴 Kıvılcım ve Ömer (Evrim Alasya, Barış Kılıç) cephesiyle ilgili bahse değer tek konu bir kitap oldu. Ömer, Atatürkçülüğüyle nam salmış Kıvılcım’a Nüket Aşkın’ın ‘Makbule Hanım’ kitabını gösterdi ve Kıvılcım’ın torununa, kitapta Atamıza bebekken söylendiği yazan ninniyi söyledi.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Pembe ve Nilay’ın her günah işlediklerinde bir fakir doyurma huyu aracılığıyla Ünalların din ve ahlak anlayışına bir eleştiri getirildiği gözümüzden kaçmadı. “Ne de olsa kefaretini öderim” mantığıyla kul hakkına girmeyi kendinde hak görmelerini eleştiren, güzel ahlaklı Mustafa (Emrah Altıntoprak) oldu.

🔴 Dizinin son birkaç bölümüyle “büyük konuşmamalıyız” ve “etme bulma dünyası” tadında temalarıyla öne çıkıyor. Hangi karakter ne dilediyse veya ne hakkında ahkam kestiyse onunla sınanıyor. Böylelikle dizi, konusuzluktan ötürü düştüğü entrika bataklığından çıkıp tematik bir düzleme oturmaya başlıyor. Tahtalara vuralım.

60. bölüm fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım:  Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Selin Türkmen, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Hasan Emre Avcı, Yiğit Kirazcı, Kaan Taşaner, Özge Özacar.

Kızılcık Şerbeti: Alma mazlumun ahınıKızılcık Şerbeti: Alma mazlumun ahını

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.