Kızılcık Şerbeti:  İş, aşk, akraba; hepsi dert!

‘Kızılcık Şerbeti’nin 64. bölümünde korktuğumuzun aksine Doğa ve Fatih barışmadı. Ünal ailesi Nursema’nın aşk ve iş meseleleriyle karışırken bir de gelinleri Görkem kaosa kaos ekledi.

Kültür Sanat 25 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Geçen hafta Fatih, eski eşi Doğa’dan (Doğukan Güngör, Sıla Türkoğlu) bir şans daha istemiş, Doğa da tek şartla kabul etmişti. Yeni bölümde bu şarta göre Fatih ailesinin karşısına çıkmalı, Doğa’yla yeniden evlenip ayrı evde yaşayacaklarını açıklamalıydı. Fatih’in bunları yapamayacağını bildiğinden blöfünde haklı çıkan Doğa, Fatih’in suratına çoktan çarpması gereken lafları bir bir sıraladı: “Senin derdin benim güçlü ve özgür olmam.”

Bu hayat kimin?

Rüzgar (Yiğit Kirazcı) geçen bölüm Abdullah’a kızı Nursema’yı (Ahmet Mümtaz Taylan, Ceren Yalazoğlu) sevdiğini söylemişti. Yeni bölümde bu itiraf, babasının isteği üzerine Nursema’nın işine mal oldu, hatta Nursema aldığı ödülün törenine gidebilmek için bile mücadele verdi. Özetle Nursema için hâlâ ilişkilerinde de kariyerinde de ailesinin sözünden çıkmak büyük mesele.

Eltilerin savaşı

Birbirinden beter eltiler Nilay ve Görkem’in (Feyza Civelek, Özge Özacar) gerilimi şiddetlenince Görkem kaosun dozunu artırdı: Kendi kendini hırpalayarak Nilay’dan dayak yemiş süsü verdi. Yerli dizilerin ve Hint dizilerinin kalitesizlikte kesiştiği bir küme var, işte bu iftira tam oraya ait. Ama sizden saklayacak değiliz; Ünallara yönelik dinmeyen ateşimiz ayarlarımızı bozuyor ve Görkem o ailenin bireylerine ne etse seviniyoruz.

Dizi yansıması

🔴 Kaotik son sahnemizden sonra birçok izleyiciden “Koskoca evde kamera yok mu?” sorusu yayılmaya başladı. Hatırlatırız ki güvenlikli olması gereken bu malikanenin dış cephesinde bile kamera yoktu ve Pembe-Alev kavgasındaki gerçekler sonradan öğrenilmişti. Dizilerimiz işine gelmediğinde teknolojik gelişmeleri yok sayıyor.

🔴 Tıpkı Haluk Bey gibi! Ünalların şirketindeki Haluk da işine gelmeyince kahve makinesine gavur icadı diyerek savaş açtı misal. Ama şirketteki bilgisayarlar, fotokopi makineleri falan istisna! Kıvılcım (Evrim Alasya) o kadar şirket dururken kendine hiç uygun olmayan Ünallarda işe başlamıştı ya, işte kahve makinesi gibi konular bize Haluk ve Kıvılcım üzerinden dünya görüşü çatışması olarak hep geri dönecek belli ki.

🔴 Kıvılcım’ın ardından kızı Çimen’in de (Selin Türkmen) Ünalların şirketinde çalışması izleyicinin torpil eleştirilerini artırdı. Oysa Metehan’ı, hatta Umut’u ve Kayhan’ı bile işe almıştı Ünallar. Bu şirketin siyasi cenaha ya da aileye göre yapılandığı ezelden beri belli dostlar.

🔴 Hep birlikte çok fena kurulduğumuz karakteri söylememize gerek var mı? Zirvenin tek sahibi nicedir Pembe (Sibel Taşçıoğlu). Kızı Nursema’nın işe gitmesini, ödül almasını, aslında her adımını baltalamaya çalışmasından gına geldi. Gelini Görkem’i torun vermemekle suçlayarak kusurlu olduğunu ima etmesi, bir de erkek çocuk göndermesi yapması zaten ayrı rezalet. Pembe’nin neresinden tutsak elimizde kalıyor.

🔴 Kurulduğumuz diğer isimse Abdullah. Zamanında Rüzgar’ın nişanlısına göz diken kendisi değilmişçesine, kızına âşık oldu diye Rüzgar’ı azarladı bir de. Tamam beybaba, her naneyi sadece sen yiyebilirsin!

🔴 Görkem ve Ömer’le (Barış Kılıç) yaşanılan çatışmalardan ötürü demiştik ki tamam; Nilay ya da Alev (Müjde Uzman) hırslanacak ve tek gecelik Görkem-Ömer ilişkisini ortaya çıkaracak. Bilmişiz: Yeni fragmana bakılırsa şanslı isim Nilay. Ünallar ettiklerini bulmaya daha yeni başlamıştı yahu. Sırrı açık edilse bile Ünallar Görkem’den kurtulamasın, biz de söz, lokma dağıtacağız!

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Bu yaşına rağmen Nursema’nın ailesinin sözünden çıkamaması bölümün spesifik olayıyken aslında dizinin gizli ana temasını açık ediyor: Toksik aile ilişkisi ve çocuğuna bağlı ebeveyn. Tüm çocukları Pembe’nin uzantısı olacak şekilde yetiştirilmiş. Daha önce de değinmiştik, ancak bu tema tekrarlanarak farklı zamanlarda, bu bölümde bile işlenmeye devam ettiği için gönül rahatlığıyla ebeveynlik temalı bir dizi izlediğimizi söyleyebiliriz:

👉 Nursema’nın münasip bir ortamda işe girmesi bile Pembe’yi geriyor. Kendi yapamadıklarını kızı yapınca içerliyor. Kendi yapamadıklarını kızı yapabilsin diye çırpınan ‘Kızıl Goncalar’ın Meryem’inden de, kızlarının bağımsız bireyler olmalarını (başaramasa da) önemseyen Kıvılcım’dan da hayli farklı bir annelik modeli var Pembe’nin.

👉Temanın diğer güncel örneği Doğa’dan geldi: Doğa, yeni flörtü Giray’ın (Kaan Taşaner) ailesinden ayrı yaşadığını ve özel hayatına pek müdahale ettirmediğini öğrenince şaşırdı. Zira eski eşi Fatih’le ipleri son koparışının sebebi hem gerçek hem mecazi anlamda kişisel alan meselesiydi.

65. bölüm fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım:  Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Selin Türkmen, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Hasan Emre Avcı, Yiğit Kirazcı, Kaan Taşaner, Özge Özacar.

Kızılcık Şerbeti:  Yeniden güvenilir mi?Kızılcık Şerbeti:  Yeniden güvenilir mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.