Kızılcık Şerbeti: Kavuşan kavuşana

‘Kızılcık Şerbeti’nin 61. bölümünde havayı aşk kokuları sardı. Ayrılıklarının ardından yeniden sevgili olan Kıvılcım ve Ömer ikinci kez nikahlanırken Doğa da yeni ilişkisine yelken açtı.

Kültür Sanat 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Geçen hafta Pembe (Sibel Taşçıoğlu), hazırladıkları doğum günü sürprizini beğenmeyen ve eve geç gelen eşi Abdullah’ın Alev’le (Ahmet Mümtaz Taylan, Müjde Uzman) barıştığından şüphelenmeye başlamıştı ki haklı, Alev ve Abdullah ayrı ev tuttular ve gizlice görüşüyorlar. Pembe şüphelerini gidermek için Alev’i takip ettirmeye başlasa da planı elinde patladı. Dileriz ki Pembe bu kaygıyla yaşamaya daha fazla dayanamayıp Abdullah’ı kendisi terk eder.

Sürpriz nikah

İzleyicinin çoğu için daimî (bizim için eski) favori çift Kıvılcım ve Ömer (Evrim Alasya, Barış Kılıç), bu bölümde Kıvılcım’ın yaptığı bir sürprizle ikinci kez nikahlandı. Uzun bir süre kan kusmuş ikilinin nikah sahnesinde ‘Saadet Şerbeti’ şarkısının çalması da hoş bir kelime oyunu oldu. Büyük aşkın ardından Ömer’in baloncuğunun sebep olduğu saçmalıklar silsilesine böylelikle nokta koyuldu gibi görünse de ayrılarken Ömer’in yediği hurmaların ilişkilerini tırmalaması yakındır.

Zehirsiz ilişki mümkün

Sırada Doğa (Sıla Türkoğlu) ve diziye girdiği andan beri sevilen Giray var (Kaan Taşaner). Büyücü eltilerin lideri Nilay’ın (Feyza Civelek), ikilimiz arasında körüklediği kıvılcım sonunda büyüdü. Yeni bölümde maraton koşup piknik yaparak eğlenceli saatler geçiren gençleri, bölüm sonunda öpüşürken dikizledik. Dikizlerken de yalnız değildik! Doğa, zamanında eski eşi Fatih (Doğukan Güngör) tarafından tartaklanarak sürüklendiği okulunun aynı köşesinde bu kez Giray tarafından sağlıklı bir ilişkiye adım atarken Fatih onları gördü, biz de çıktık kerevetine!

Dizi yansıması

🔴 Doğa’nın, anneannesinin getirdiği görücüyü kendinden soğutmak için imaj değişikliğine gittiği sahne hepimize ‘Avrupa Yakası’nın ilk bölümünde Aslı’nın uyguladığı ikonik yöntemi anımsattı. Vallahi ruhumuzdaki rock’çı, Doğa ve göstermelik sevgilisi olarak getirdiği Umut’a bu imajı çok yakıştırdı.

🔴 Boşandıktan sonra kendini işine veren Umut’un (Serkan Tınmaz) müzik kariyeri bebek adımlarıyla da olsa ilerliyor. Ama aynı şarkıyı temcit pilavı haline getirirse tek şarkılık ünlülerden olacak. Umut’a bedava şarkı yazabiliriz, yetkililer bizi bulsun.

🔴 Umut ve Nursema’nın (Ceren Yalazoğlu) ayrılığından sonra Pembe hemen yeni damat arayışlarına başlayarak Nursema’yı da bizi de delirtti. Yeni gelinden ders almamış gibi hâlâ kendi gönlüne göre damat bulmaya çalışıyor. Ama Nursema annesini düzeltmeye yeminli: “Artık evlatlarını bir rahat bırak, herkes kendi hayatını yaşasın,” diyen Nursema meşhur çıkışlarından birini yaparak bizim de gazımızı aldı.

🔴 Pembe’nin herkesi eşleştirmeye çalışma huyuna bir tepki de Nursema’ya talip Rüzgar’dan (Yiğit Kirazcı) geldi. Pembe “Farklı hayatlardan gelen birlikteliklerin sonuç vermediğini gördük,”  dediğinde Rüzgar “Aynı hayatlardan gelen birlikteliklerin de sonuç vermediğini gördük,” diyerek bu işlerin temelinde saygı olduğunu ima etti.

🔴 Bölümün en sevimsizi Abdullah baba ilan edildi. Alev’le gizlice eve çıktığından beri ne zaman aile evinde zaman geçirse herkesi azarlıyor.

🔴 Yeni gelin Görkem (Özge Özacar), Ünal evinde terör estirmeye devam ediyor ama yine de Abdullah’tan sevimsiz olamaz. Görkem’in yaptığı her huysuzluk, Doğa’nın intikamı hanesine bir puan olarak ekleniyor. Şımar kız şımar, eline sağlık!

🔴 Alev’in, bir şey değiştirmeyeceğini düşündüğü için bebeğinin cinsiyetini merak etmemesine de bir puan veriyoruz. Gırtlağımıza kadar cinsiyet öğrenme partilerine batmışken bizzat organizasyon şirketi olan Alev’in hiç oralı olmaması takdirlik hareket şu devirde. Pembe gıcıklığına cinsiyeti öğrenip sürprizi bozar mı, onu bilemeyiz.

🔴 Fatih’in tanık olduğu öpüşmeden sonra en sevilen sahneyse Kıvılcım ve Ömer’in ‘strip poker’i yerelleştirerek ‘strip tavla’ oynadığı sahneydi. Yorumlar alev aldı, bilginize.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Önceki bölümlerde Sönmez annemiz (Aliye Uzunatağan) kayıp bir eşyayı “Ethem dede Ethem dede, gömleği keten dede, kaybettiğimi bulursam, üç göbek atam dede,” diyerek aramıştı. Yeni bölümde Pembegil de başka bir versiyonla geldi: “İbrahim Ethem, kürkünü dikem, kaybettiğimi bulursam, üç İhlas bir Fatiha okuyam.” Bu da Ethem dedenin hatırına, gözden kaçırmadığımız bir paralellik olarak düştüğümüz bir halk kültürü notu dursun.

🔴 Gözünüz aşk sahnelerinden başka bir şeyi görmediyse siyasi göndermemizi bir koşu sizler için bulup getirdik: Bir şakalaşma anında Kıvılcım’ın “Ben ve siyaset… Herhalde sonu hapiste biter,” demesi günümüzde muhalif seslerin hal-i pürmelalini hatırlattı.

🔴 Ünal evindeki çanta krizi de sırf kaos olsun diye yazılmadı bize kalırsa. Görkem’in 40.000 euro’luk çantasını gören Nilay “Hepimizin hakkı yeniyor,” dedi. Bunu tüketim kültürüne bir eleştiri olarak demedi tabii ki, kendine alınsa ses çıkarmaz. Ama siyasi figürlerin marka çantaları, saatleri, ıstakozları dönem dönem olay olurken “Hepimizin hakkı yeniyor,” repliği manidardı.

62. bölüm fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım:  Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Selin Türkmen, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Hasan Emre Avcı, Yiğit Kirazcı, Kaan Taşaner, Özge Özacar.

Kızılcık Şerbeti: Toksik ilişkiler bitti!Kızılcık Şerbeti: Toksik ilişkiler bitti!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.