Yargı ‘Kızılcık Şerbeti’ni akladı, RTÜK cezasını iptal etti

Show TV'nin fenomen dizisi 'Kızılcık Şerbeti' geçen sezon beş kez yayın durdurma cezası almış, karar iki hafta uygulanmıştı. Gelecek sezon cezanın devam edip etmeyeceği merak edilirken iyi haber geldi. Ankara 22. İdare Mahkemesi RTÜK'ün verdiği cezayı ağır bulup iptal etti.

Kültür Sanat 30 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Dizinin yeni sezonun Eylül ayında izleyiciyle buluşması bekleniyor.

Geçen sezonun sürpriz dizilerinden ‘Kızılcık Şerbeti’, muhafazakar ve seküler iki ailenin ilişkisini ele alan konusuyla toplumda karşılık bulmuş, sezonun en çok izlenen dizilerinden olmuştu.

Bu ilginin yanı sıra diziye, oyuncu Ceren Karakoç’un hayat verdiği Nursema karakterinin zorla evlendirildiği adam tarafından camdan itildiği sahneye kadına şiddet öğesi içerdiği gerekçesiyle Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından idari para ve beş kez yayın durdurma cezası verilmişti. Ceza iki hafta uygulanmış, bu süreçte yayın saatinde aralarında İslamofobi temasının işlendiği bir yapım da olmak üzere RTÜK’ün gönderdiği belgeseller yayınlanmıştı.

Evrim Alasya, geçen sezonun en çok konuşulan dizilerinden ‘Kızılcık Şerbeti’nde okul müdürü Kıvılcım karakterini canlandırıyor.

RTÜK cezası iptal edildi

‘Kızılcık Şerbeti’nin ikinci sezon çekimleri bugün başlıyor. Öte yandan yapım ekibi ve kanalı sevindiren bir haber daha geldi. Birsenaltuntaş.com‘un haberine göre ‘Kızılcık Şerbeti’nin RTÜK cezası mahkeme kararıyla iptal edildi. Gold Film adına Avukat Hakan Ayranpınar’ın yaptığı itiraz sonucu Ankara 22. İdare Mahkemesi karar verdi. Mahkeme RTÜK’ün verdiği cezayı ağır bularak iptal etti.

Yeni sezona yeni isimler

Dizinin Eylül ayında izleyiciyle buluşması bekleniyor. Kızılcık Şerbeti dizisine Bahtiyar Memilli, Yiğit Kirazcı gibi isimler de dahil oldu.  Kızılcık Şerbeti’nin kadrosunda Evrim Alasya, Barış Kılıç, Sıla Türkoğlu ve Doğukan Güngör’ün yanı sıra; Settar Tanrıöğen, Sibel Taşçıoğlu, Müjde Uzman, Aliye Uzunatağan, Feyza Civelek, Ceren Yalazoğlu Karakoç, Emrah Altıntoprak, Feray Darıcı, Selin Türkmen, Özlem Çakar, Oral Özer, Rahimcan Kapkap, Serkan Tınmaz, Tuana Gizem Uzunlar yer alıyor.

Mahkeme kararını verdi: 'Kızılcık Şerbeti' bir kez daha özgürMahkeme kararını verdi: ‘Kızılcık Şerbeti’ bir kez daha özgür

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.