Konser Kurdu: Elektronik müzikten halk müziğine bol çeşitli menü

Konser Kurdu'nu bu hafta sonu yoğun bir mesai bekliyor. Türk Halk Müziği'nin yaşayan efsanesi Arif Sağ'dan İngiliz elektronik müzik üstadı Bonobo'ya, Mabel Matiz'den Gökhan Türkmen'e farklı türlerdeki isimler farklı mekânlarda müzikseverlerle buluşacak.

Kültür Sanat 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Romantik ruhların en sevdiği mevsime adım adım yol alırken açık hava festivallerinde de yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Henüz hava sıcaklıkları ve nem yüksek değerlerde etkisini gösterirken açıkhava etkinlikleri de tüm hızıyla devam ediyor. Haftanın öne çıkan festivali, bu yazın başından beri çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan Parkorman’da bu pazar günü gerçekleşecek. +1 Sunar: Pozitif Vibrations ile yazın son günlerinde elektronik müziğin iddialı isimlerini dört bir yanı ağaçlarla çevrili bir ambiyansta dinlemek mümkün olacak. Konser Kurdu, doğayla iç içe bu festivalin takipçisi.

Dj Goran Karan, Kaan Düzarat, Islandman ve Coas in the CBD’nin yer aldığı bu tek günlük festivalin kapanışını Simon Green nam-ı diğer Bonobo yapacak. Son dönemin en gözde elektronik müzik üstatlarından biri olan Bonobo, Türkiye’de de geniş bir dinleyici kitlesine hitap ediyor. Müzisyen, daha önce İstanbul’da pek çok kez sahne almasının yanı sıra sadece Londra’nın değil tüm dünyanın en özel konser mekânlarından biri olarak kabul edilen klasik müzik mabedi Royal Albert Hall’da da performans sergilemişti.

Parkorman’daki bu özel festivalin dışında hafta sonu Konser Kurdu’nun radarına takılan diğer etkinliklere göz atalım. Bu akşam kentin farklı noktalarında gerçekleşecek etkinlerle başlıyoruz. Bu akşam Zorlu PSM’de 8Kays, Beegee, Fur Coat, Joris Voorn, Maceo Plex ve Woo York’un sahne alacağı iddialı bir festival olan Electronica gerçekleşecek. Bugün ve yarın gerçekleşecek olan festival kapsamında sahne alacak djler, festival katılımcılarına bol danslı ve ritimli bir etkinlik dizisi vaat ediyor. Rotamızı Klein Phonix’e çevirdiğimizde ise Türkiye’nin dünya çapında üne sahip ismi Mahmut Orhan’ın performansı bizleri karşılıyor.

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Türk Halk Müziği’nin efsane ismi Arif Sağ, sahnede olacak. Bu anlamlı gecede hayranlarıyla buluşacak olan Sağ, Konser Kurdu’nun radarına takılan isimlerden biri diğeri oldu. Rotamızı Uniq İstanbul’a çevirdiğimizde 90’ların özel isimleri İzel-Çelik-Ercan bizi karşılıyor. Mask Beach’te ise yoğun konser programıan devam eden Gökhan Türkmen hayranlarıyla buluşuyor. Yazın bu son sıcak gecelerinde kapalı ve klimalı bir ortamda konser izlemek isteyenler için önerimiz Blind’da gerçekleşecek olan Onurr performansı.

Yarının programına baktığımızda Spotify dinleme listelerinin en favori isimlerinden Semicenk’in Kadıköy Festival Alanı’ndaki performansı karşımıza çıkıyor. Son dönemde özellikle düetleriyle dikkat çeken isim, arabesk ve popüler melodileri harmanladığı şarkılarıyla geniş bir hayran kitlesi edinmeyi başardı. Kemerburgaz Kent Ormanı’nda akşam saatlerinde yeşillikler içerisinde Sena Şener hayranlarıyla buluşurken Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda ise biletleri günler öncesinden tükenen bir konser gerçekleşecek.

‘Fatih’ albümüyle hayranlarının beklentilerini karşılayan Mabel Matiz, peş peşe vereceği konserlerin ilkini gerçekleştirecek. 25 şarkının yer aldığı yeni albümüyle dikkat çeken müzisyenin konser süresi de Konser Kurdu için büyük bir merak konusu. Bu akşam Onurr’u ağırlayacak olan Blind’in yarın akşamki konuğu ise Peyk olacak. Behzat Ç. tutkunlarının pek sevdiği grup, şarkılarını İstanbul’un bu özel performans salonunda seslendirecek.

Müzik Radarı Islandman'i uzay yolculuğunda yakaladıMüzik Radarı Islandman’i uzay yolculuğunda yakaladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.