Konser Kurdu: Hayko Cepkin ile rock, Valentina Lisitsa ile klasik

Nihayet hafta sonu geldi, çattı. Bu hafta sonu yine İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük kentlerde pek çok konser müzikseverlerle buluşuyor. Konser Kurdu sizin için hafta sonu etkinliklerini sıraladı.

Kültür Sanat 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Bir hafta sonuna daha kavuşmanın saadeti içimizde. İlk cemrenin havaya düştüğü haftanın sonunda birbirinden güzel konserler müzikseverleri bekliyor. Vakit kaybetmeden İstanbul’da bu hafta sonu bizleri bekleyen etkinlikleri sıralamaya başlayalım. Cuma akşamı ilk rotamız şehrin Avrupa yakası.

-Bu akşamın ilk durağı CRR Konser Salonu. Gülşah Erol Quintet sahneyi Nils Petter Molvaer ile paylaşıyor. Gecenin öne çıkan caz etkinliğini kaçırmayın.

-Yeni ve En Yeni Müzik Festivali’nde Arter bu akşam Japon müzisyen Meiko Suzuki‘nin djlik performansına evsahipliği yapacak.

-Yine Arter’de gecenin bir diğer önemli performansında çağdaş operanın önemli bestecilerinden Oyvind Torvund‘un ‘Gelecek Operalar için Planlar’ adlı eserinin Türkiye prömiyeri, Gedik Filarmoni Orkestrası ile sahnede.

-Jolly Joker Kıyı İstanbul’da ise gecenin en özel konserlerinden biri sahne alacak. Birkaç gün önce türkü seçkilerinden oluşan yeni albümünü yayınlayan Cem Adrian, müzikseverlerle buluşacak.

-Gelelim Anadolu yakasına. Bostancı Gösteri Merkezi, bu gecenin en özel konserlerinden birine ev sahipliği yapacak. Son dönemin en sevilen alternatif rock topluluklarından Madrigal şarkılarını seslendiriyor.

-Dorock XL Kadıköy’de gecenin konuğu ise Gökhan Türkmen.

Yıldız Tilbe, bu akşam en sevilen şarkılarını Üllker Spor Arena’da söyleyecek.

Cuma akşamı İstanbul’un konser mesaisi böyle. Şimdi de cumartesi akşamı müzikseverleri bekleyen etkinliklere bakalım. İlk durağımız yine kentin Avrupa yakası.

-Bu yıl Grammy Ödülleri’ne aday olan Mehmet Ali Sanlıkol, yeni albümünden eserlerin seslendirileceği performansla CRR Konser Salonu’nda.

-Arter’de devam eden Yeni ve En Yeni Müzik Festivali kapsamında Cevdet Erek, sahnede müzikseverlere deneysel çalışmalarını sunacak.

-Beşiktaş’taki Deniz Müzesi’nin konukları ise Romanya’dan. Klasik müzik topluluğu Baroque Ensemble Transylvania müzede sahne alıyor.

-Zorlu PSM’de gecenin önemli konserlerinden birinde piyanist Ece Dağıstan ve çellist Jamal Aliyev, ‘Dünya’ adlı projelerini seslendirecek.

-Gecenin en iddialı klasik müzik konseri ise Harbiye Konser Merkezi’nde. Özellikle Rahmaninov eserlerindeki hüneriyle tanınan Valentina Lisitsa, kentte klasik rüzgarlar estirecek.

-Babylon’da gecenin etkinliği ise Y2K Millenium Party.

-Taksim’deki Dorock XL Venue’de ise brutal performansıyla dikkat çeken Hayko Cepkin sahnede.

-İstiklal Caddesi’ni boydan boya yürüyüp Asmalımescit’e geldiğinizde ise Blind’da sizi Mirkelam en sevilen şarkılarıyla bekliyor.

-Salon İKSV ise farklı enstrumanlardaki maharetiyle tanınan Fransız müzisyen Voyou‘yu ağırlıyor. Bu aynı zamanda mekânın kısa bir aradan sonra sezona devam ettiği ilk etkinlik olacak.

Emre Aydın, cumartesi akşamı Jolly Joker Kıyı İstanbul’da.

-Anadolu yakasına baktığımızda ise Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Sıla konseri var.

-2023’ün en çok dinlenen müzisyenlerinden Emir Can İğrek, cumartesi akşamı Bostancı Gösteri Merkezi’nde.

İrem Derici ise Jolly Joker Kartal İstmarina’da müzikseverlerle buluşacak.

-Cumartesi akşamı, alternatif müziğin yeni ve bir o kadar da sevilen ikilisi Soft Analog, Kadıköy Sahne’nin konuğu oluyor.

-Dorock XL Kadıköy’de ise gecenin etkinliği Seksendört konseri.

-Son olarak da Can Gox‘un Hayal Kahvesi Atakent’te konseri olduğunu ekleyelim.

-Başkent Ankara’da cuma akşamının öne çıkan konseri Jolly Joker’de. Türk rock müziğinin önemli ismi Emre Aydın sahnede olacak.

-İzmir’de ise cuma akşamının iddialı etkinliği Hilltown’daki Candan Erçetin konseri.

-Bursa da ise cuma akşamı Deniz Tekin Hayal Kahvesi’nde sahne alıyor.

-Yine Bursa’da cuma akşamının bir diğer etkinliği ise Jolly Joker’deki Oğuzhan Koç konseri.

-Eskişehir’de ise cuma akşamı Milyon Performance Hall’da, Pentagram konseri var.

-Yine cuma akşamı If Performance Hall Eskişehir’in konuğu ise Rubato.

Rock efsanesi Deep Purple İstanbul'a geliyorRock efsanesi Deep Purple İstanbul’a geliyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.