Konser Kurdu Hayko Cepkin ile senfonik tatlar peşinde

Havanın sıcaklığından mıdır yoksa insanların tatile gitmesinde mi bilinmez İstanbul, yazın en sakin hafta sonunu yaşıyor. Neyse ki 'Sakin Olmam Lazım' diyen Cepkin tüm enerjisiyle bu hafta sonunu hareketli kılacak. Üstelik de senfonik bir altyapıyla. Konser Kurdu bu tarihi olaya tanıklık ediyor.

Kültür Sanat 19 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Bu akşamki konserde Hayko Cepkin'e senfoni orkestrası eşlik edecek.

Zaman su gibi akıp geçiyor ve bir hafta sonu daha geliyor. Havaların sıcaklığından mıdır yoksa insanların tatil bölgelerine yıllık izinlerini kullanmak üzere gitmelerinden midir bilinmez İstanbul, konser bakımından bu hafta oldukça sakin günler geçirecek. Parti mekânlarında birbiri ardına gerçekleşen 90’lar temalı partileri bir kenara bırakırsak dikkat çekici nitelike konser sayısı önceki haftalarla kıyaslandığında oldukça düşük seviyede. Neyse ki önümüzdeki haftadan itibaren yine bir hareketlilik başlıyor. Şimdiden onun müjdesini verip önümüzdeki konserlere yani bu akşama bakalım. Bu hafta sonu karşımıza çıkan en iddialı etkinlik Hayko Cepkin’i senfonik orkestrayla bir araya getiren proje. Konser Kurdu takipte.

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu bu akşam özel bir konsere ev sahipliği yapacak. Dr. Jekyll ile Bay Hyde müzikali ile iki sezondur büyük beğeni toplayan ve Türkiye’nin pek çok şehrinde kapalı gişe oynayan Hayko Cepkin, bu kez senfonik bir konserle karşımızda. Night Flight Symphony Orchestra’nın yanı sıra bir koronun da hazır bulunacağı konserde Cepkin, bakalım seyircileri kendisine ne şekilde hayran bırakacak. Sahne gösterisi denince Türkiye’de akla gelen ilk isimlerden biri olan Haykon Cepkin, sesini arşa çıkardığı brutal performansını muhtemelen bu sefer de senfoni orkestrası ve koro eşliğinde yineleyecek. Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’ndaki konserin Maçka Demokrasi Parkı’ndan da çok rahat bir şekilde duyulacağından hiç şüphemiz yok. Konser Kurdu olarak biz de bunu test etmek için orada olacağız. Ünlü müzisyen daha önce de proje kapsamında farklı mekânlarda benzer konseptli performanslara imza atmıştı. Hatta performansı izleyecekler için aşağıda bir video da bırakalım.

Elbette Konser Kurdu için koca bir hafta sonu için tek seçenek olamaz. Cumartesi gecenize renk katacak farklı etkinliklere baktığımızda karşımıza çıkan bir diğer konser için rotamızı Kemerburgaz Kent Ormanı’na çeviriyoruz. Kesin bir dönüşe hazır mısınız? Ormanlık alanda doğayla içi içe bu ambiyansta Türk popunun son yıllardaki en ünlü isimlerinden Gülşen sahnede olacak. Türkiye’nin politik ikliminden üzerine düşen payı alan isimlerden biri olan sanatçı muhtemelen binlerce izleyicinin gideceği konserde en sevilen şarkılarını seslendirecek.

Rotamızı bir zamanların favori konser muhitlerinden Taksim’e çeviriyoruz. Yeniden müzik seslerinin yankılanmaya başlandığı İstanbul’un kalbindeki Dorock XL Venue Taksim’de alternatif müziğin önemli temsilcilerinden Kalben sahne alacak.

La Traviata'nın güzel Violettası Renata Scotto'ya vedaLa Traviata’nın güzel Violettası Renata Scotto’ya veda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.