Konser Kurdu takipte: Sagopa Kajmer, Armin van Buuren ve dahası

Son dönemin en hareketli hafta sonuna hazır mısınız? Armin van Buuren, Sagopa Kajmer, Mahmut Orhan, Teoman, Oscar and the Wolf, Vega, Mercan Dede, Asaf Avidan ve daha nicesi bu hafta sonu Konser Kurdu'nun radarına takıldı. Karar vermek zor, hepsine yetişmek imkânsız...

Kültür Sanat 22 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Günlerce beklenen an geldi. Hafta sonu başlıyor. Hem de ne başlangıç! Elektronik müziğin Hollandalı efsanesi Armin van Buuren yıllar sonra İstanbul’a geliyor. Sarıyer’deki Life Park’ta bu akşam sahne alacak olan yıldız isim hiç kuşku yok ki İstanbullulara yılın en özel performanslarından birini yaşatacak. Konser Kurdu bu tarihi buluşmada orada. Hollandalı DJ’in performansını izleyecek olan şanslı kişiler için küçük bir hatırlatma yapalım.

Konser Kurdu’nun bir yanı Sagopa Kajmer bir yanı Armin van Buuren

Sıcak yaz geceleri artık geride kaldı. Hele ki orman içindeki bu gece etkinliği için yanınızda sizi sıcak tutacak kıyafet bulundurun. Bu hayati hatırlatmanın ardından Konser Kurdu olarak Armin van Buuren’i övme seansına geri dönelim. Hollanda Kralı Willem-Alexander’in yaş gününden tutun da Tomorrowland’e dev salon performanslarından daha nice organizasyona karşımıza çıkan Hollandalı DJ, elektronik müziğin otoriteleri tarafından defalarca Yılın En İyi DJ’yi seçildi. Kimi zaman üç saat kimi zamansa beş saat boyunca sahnede kalan Armin van Buuren son olarak geçen ay gerçekleştirilen Tomorrowland’de yine benzeri uzunlukta bir gösteriye imza attı. Klasik müziğin melodilerini de her zaman olduğu gibi eksik etmeden…

Haftanın son iş gününü geride bırakıp geceye akanlar için en iddialı seçenek Armin van Buuren olsa da tek şık değil. Life Park’a çok da uzak olmayan bir konumda Türk rap sahnesinin yıldız ismi Sagopa Kajmer, hayranlarıyla buluşacak. Volkswagen Arena’da binlerce müziksever çeyrek asra ulaşan bir kariyer boyunca ortaya çıkan şarkılara eşlik edecek. Müzisyenin hayranlarına sorulsa muhakkak büyük bir bölümü Sagopa Kajmer’i daha sık aralıklarla sahnede görmek isteyecektir. Dolayısıyla fırsat bu fırsat; hazır bulmuşken kaçırmayın. Bu, Konser Kurdu için de oldukça özel bir buluşma olacak. Yine yakın bir konumda, Klein Phonix’te Türkiye’nin son dönemde dünyada en popüler isimlerinden Mahmut Orhan sahnede olacak.

Cuma akşamını biraz daha sakin geçirmek isteyenleri Konser Kurdu, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda Teoman’ın ‘Koyu Antolojisi’ne davet ediyor. Yakın geçmişte yayınladığı albümüyle dikkatleri üzerine çeken ve tartışılan müzisyen, son yıllarda hep karşılaştığımız gibi 2023’te de Harbiye’de birkaç konsere imza attı. Hayır işleriyle tüm toplum nezdinde büyük bir saygınlık edinen, Dünyanın En Etkili İsimleri’nden biri seçilen Haluk Levent, bu akşam Jolly Joker Vadistanbul’da hayranlarıyla buluşacak.

33. Akbank Caz Festivali açılışı Müze Gazhane’de

Gelelim cumartesi akşamına. Belçikalı topluluk Oscar and the Wolf, çok sevildiği İstanbul’da. Türkiye’de en çok konser veren yabancı müzisyenlerden olan topluluk, Maçka Küçükçiftlik Park’ta hayranlarıyla buluşacak. Maçka’da ‘Breathing’ yankılanırken aynı saatlerde Kemerburgaz Kent Ormanı’nda Can Bonomo ve Mavi Gri peş peşe performans sergileyecek. Şimdi Konser Kurdu rotasını Kadıköy’e çeviriyor.

Aradan uzun yıllar geçti. Bu sabahların bir anlamı var mı? Hiç çözemedik. Ama bunu bize hatırlatan Vega, yıllar sonra sahnede. Bu özel buluşma Dorock XL Kadıköy’de. Yine Kadıköy sınırları içinde Müze Gazhane’de 33. Akbank Caz Festivali’nin açılış gecesinde Mercan Dede sahnede. Üstelik Doğu ile Batı’yı buluşturan Secret Tribe orkestrası da müzisyene bu özel açılışta eşlik edecek. Ücretsiz gerçekleşecek bu müzikal ayini kaçırmayın diyoruz. Konser Kurdu için gecenin favorilerinden biri bu etkinlik.

Cumartesi gecesi rotamızı Zorlu PSM’ye çevirdiğimizde aynı anda, farklı salonlarda birbirinden özel konserlerin gerçekleşeceğini görüyoruz. Turkcell Sahnesi’nde İsrail’in son yıllarda yetiştirdiği en büyük seslerden Asaf Avidan, Studio’da Evdeki Saat, touché’de ise Fikri Karayel performansını sergileyecek. Asmalımescid’e baktığımızda ise Blind’da Ogün Sanlısoy’un sahnede olduğunu görüyoruz. Dorock XL Venue Taksim’de ise Seksendört şarkılarını seslendirecek.

Efsane geri döndü: The Rolling Stones'tan 18 yıl sonra ilk albümEfsane geri döndü: The Rolling Stones’tan 18 yıl sonra ilk albüm

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.