Konser Kurdu takipte: Sağım solum Oktoberfest

Havalar henüz pek belli etmese de sonbaharın en özel buluşmalarının peşi sıra gerçekleşeceği bir hafta sonunu karşılıyoruz. Almanya'dan dünyaya yayılan bir gelenek olan Oktoberfest Volkswagen Arena'da kentin farklı yerlerine yayılıyor. Konser Kurdu yine takipte.

Kültür Sanat 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Takvim yaprakları 12 Ekim 1810 tarihini gösterdiğinde Bavyera Kralı Ludwig, ülkesinde yaşayan herkesiya yakınadan ilgilendiren ve sevindirevek bir gelişmeyi duyurmuştu. Buna göre her ekim ayında tüm krallıkta yöresel biraların tadımlanabileceği ve müziğin de kulaklardaki pası sileceği bu festivale bizler bugün Oktoberfest diyoruz. Son yıllarda Türkiye’de de karşılık bulan festival için çok sayıda muadili gerçekleştirilmekte. Üstelik bir tanesi Konser Kurdu için heyecan uyandıracak türde. O halde hazırsanız başlıyoruz.

Konser Kurdu için Balkan havaları

Her ne kadar tüm yazı Oktoberfest’ e adanmamış olsa açılışı Volkswagen Arena’da gerçekleşecek bu festivale veriyoruz. İki günlük festivalin ilk gününde Göksel ve Hey Douglas sahne alacak. Yerli sahnenin alanında en idialı isimleirnin arıdndan ikinci gün yani pazar ise Volkswagen Arena’da adeta Balkan rüzgarları esecek. Shantel ile başlayan konser dizisinde kapanışı Goran Bregoviç yapacak. Balkan müziği denince akla gelen ilk isimlerden Goran Bregoviç eğlence dozu yüksek bir gece vaat ediyor.

Peki bu akşam vaziyetler ne? Babylon, elektronik müziğinin kuzeyli temsilcisi Trentemoller’i ağırlıyor. Konserin başlangıç saati ise 22.00. Rotamızı Zorlu PSM’ye çevirdiğimiz de ise son yılların hem Türkiye’de hem de yurt dışında en sevilen topluluklarından Altın Gün’ü görüyoruz. Avrupa’ya göç etmiş gurbetçi ailelerin çocuklarının yanı sıra Türkiye’de de büyük ilgi gören topluluk halihazırda Avrupa’nın prestijli festivallerinde sahnede yer alıyor. Konser bu ayın en merakla beklenen etkinliklerinden biri olma özelliği taşıyor.

Cuma gecesinin öne çıkan bir diğer buluşması için Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nun yolunu tutuyoruz. İki gündür İstnabul’un bu simgeleşmiş mekanında konser veren Edis, bu akşam da hayranlarıyla buluşacak. Her biri listelerde üst sıralarda uzun süre tutunan şarkıları kadar sahne gösterileri ve danslarıyla da büyük bir hayran kitelsi edinen Edis’in konserlerine bilet bulmak da bir hayli zor.

Edis Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyicilerle coşarken aynı saatlerde bu kez Turkcell Vadi’de Melike Şahin sahne alacak. Kendi şarkıalarının yanı sıra önceki düet çalışmalarına da konserlerinde yer veren Melike Şahir geniş dinleyici kitlesini her geçen gün biraz daha artırıyor.

Ünlü Şef Valery Gergiev Türkiye turnesini depremzedelere adadıÜnlü Şef Valery Gergiev Türkiye turnesini depremzedelere adadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.