Kültür vandallığı yeniden hortladı: 752 yıllık medrese spreyle boyandı

Sivas'ın simgelerinden 752 yıllık Çifte Minareli Medrese spreyle boyandı. Olay sonrası dört şüpheli yakalandı. Şüpheliler hakkında "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan işlem yapıldı.

Kültür Sanat 21 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Sivas’ın en önemli tarihi yapılarından Çifte Minareli Medrese’ye çirkin saldırı. 752 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en özel yapılarından biri olan Çifte Minareli Medrese’ye sprey boyayla yazı yazıldı. Sivas Emniyet Müdürlüğü bölgedeki kameraları inceleyerek dört şüpheliyi tespit etti. Şüpheliler kısa sürede yakalandı. 752 yıllık tarihi yapıya zarar veren kişiler hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na Muhalefet suçundan işlem yapıldı.

Medresenin sadece doğu cephesi ayakta

1271 yılında İlhanlı Veziri Sahip Şemseddin Mehmet Cüveyni tarafından yaptırılan Çifte Minareli Medrese kentin en önemli turistik noktalarından biri olma özelliği de taşıyor. Yüzlerce yıllık tarihi yapı süslemeli taç kapısı ve tuğla-çini örgülü iki minaresi ile dikkati çekmekte. Medresenin kapalı mekânı yok olmuş, sadece doğu yönündeki minarelerin bulunduğu asıl cephe yüzeyi ayakta.

Müzelere müjde: 'İklim vandalları'na hapis ve para cezası geliyorMüzelere müjde: ‘İklim vandalları’na hapis ve para cezası geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.