Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmi, Cannes sonrası Fransa’da vizyona girecek

Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes'da yarışan 'Kuru Otlar Üstüne' filmi festivalden sonra 12 Temmuz'da Fransa'da gösterime girecek. Filmin gösterimi için iki afiş hazırlandı. Dün senarist Ebru Ceylan bu afişleri paylaştı. Filmin Türkiye gösterim tarihi ise şimdilik belli değil.

Kültür Sanat 18 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde yarışan ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminin afişi göründü. Göründü diyoruz çünkü henüz netleşen bir afişi yok. Dün filmin senaristlerinden Ebru Ceylan sosyal medya hesabından iki afiş paylaştı. Altına da “Kuru Otlar Üstüne’ filminin 12 Temmuz Fransa vizyonu için, ortak yapımcımız Memento tarafından hazırlanan iki afiş. Bir tanesi seçilecek?” notunu düştü.

Cannes’da yarışmasına rağmen şimdiye kadar sadece filmden bir görseli paylaşılan filmle ilgili hazırlanan iki afiş de Nuri Bilge Ceylan filmlerinden beklenildiği gibi çizgi üstü. Paylaşımdan filmin Cannes Film Festivali sonrasında Fransa’da vizyona gireceği de anlaşıldı. 197 dakika olan ‘Kuru Otlar Üstüne’nin Türkiye gösterim tarihi ise henüz belli değil.

Deniz Celiloğlu ile Merve Dizdar’ın rol aldığı filmde Anadolu’nun ücra bir köyünde öğretmenlik yapan ve İstanbul’a tayinini bekleyen Samet’in kendisi gibi genç bir öğretmen olan Nuray ile tanışması sonrasında yaşananlar anlatılıyor.

Nuri Bilge Ceylan'ın büyük vizyonu: CannesNuri Bilge Ceylan’ın büyük vizyonu: Cannes

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.