La Casa de Papel’in yıldızı Luka Peros ‘Ceneviz askeri’ olarak Fatih Sultan Mehmet dizisinde

'La Casa de Papel' dizisinde Marsilya karakterini canlandıran Luka Peros 'Ceneviz askeri' olarak TRT1'in Fatih Sultan Mehmet dizisinde oynayacak.

Kültür Sanat 5 Temmuz 2024
Luka Peros'un canlandırdığı Marsilya karakteri 'La Casa de Papel'İn önceki sezonuna damga vurmuştu.

TRT1’de yayınlanan ‘Mehmed: Fetihler Sultanı’ dizisine yeni bir isim katıldı. ‘La Casa de Papel’de Berlin karakterinin yerine gelen Luka Peros, nam-ı diğer Marsilya TRT1 dizisinde rol alacak. Hollywood yıldızı Ghassan Massoud’un da rol aldığı dizide Peros’un canlandıracağı karakter de belli oldu. Hırvat oyuncu dizide Cenevizli asker Giovanni Giustiniani’yi canlandıracak.

Luka Peros Cenevizli komutanı canlandıracak

1453’teki kuşatma sırasında İstanbul’un savunmasında görev alan Cenevizli askerin fethin gecikmesinde rolü olduğu tarihçiler tarafından savunulur. Giovanni Giustiani Fatih Sultan Mehmet’in fetih hareketi öncesi komutasındaki 700 askerle İstanbul’a gelmiştir. Luka Peros’un canlandırdığı Cenevizli komutan İstanbul’un fethinden sonra Sakız adasına kaçmış, aldığı yaralardan ötürü 1 Haziran 1453’te burada ölmüştür.

Nino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtıNino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.