PSG karıştı… Messi’ye Arabistan cezası

Fransa Ligue 1’in zirvesinde bulunan PSG’de kriz yaşanıyor. Taraftarın pazartesi günkü idmanı basıp yönetimi istifaya davet ettiği kulüpte Lionel Messi’nin Arabistan’a gidişi gündemi meşgul eden bir diğer gelişme.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
PSG'de krizler büyüyor.

Gün geçmiyor ki PSG’de yeni bir kriz patlak vermesin. Fransa’nın zengin devinde Lorient mağlubiyeti sonrası taraftar yönetimin istifasını isterken, Lionel Messi elçiliğini yaptığı Suudi Arabistan’a ailesiyle beraber tatile gitti.

Habersiz gidişe keskin yaptırımlar!

Leo Messi, pazar günü alınan Lorient mağlubiyeti sonrası ailesiyle beraber Suudi Arabistan’a gitti. L’Equipe’in haberine göre Messi’nin söz konusu seyahatle alakalı yönetimi bilgilendirse de teknik heyete bilgi vermediği haberleri yayılmıştı. Söz konusu haberler dışında Messi’nin cezalandırılması ihtimali ortaya çıkmıştı. 

Ancak dün akşam birçok yayın organında da duyurulduğuna göre Lionel Messi, iki hafta kadro dışı bırakıldı. Messi, bu iki haftalık süreç içerisinde takımla antrenmanlara çıkamayacak ve Ligue 1’deki şampiyonluk yarışında iki kritik maçı kaçıracak. Messi önümüzdeki pazar günkü Troyes ve 13 Mayıs tarihindeki Ajaccio maçlarında forma giyemeyecek. Messi, şayet cezası uzatılmazsa 21 Mayıs tarihindeki Auxerre maçında sahalara dönebilecek.

Messi hakkında son günlerde çıkan bir başka söylenti de sezon sonu sözleşmesi sona erecek yıldızın Arabistan’da Al-Hilal ile görüşme yaptığı. Cristiano Ronaldo’nun Al-Nassr’da 200 milyon Euro’luk maaşını geride bırakacak bir teklif aldığı söylentisi dolaşan Messi’nin adı Barcelona ile de sık sık anılıyor.

Taraftar tesisleri bastı

Son olarak Ligue 1’de Lorient’e 3-1 kaybeden PSG’de taraftar, pazartesi günkü idmanda tesislerin önüne giderek yönetimi istifaya davet etti. Paris ekibi 2023’te 9. kez yenildi. Bu yenilgilerin 4’ü iç sahada geldi. Yapılan protestoda “Şehrimizi temsil etmiyorsunuz”, “Kimse size saygı duymuyor biz neden duyalım?”, yazılı bazı pankartlar dikkat çekti.

10 kişi PSG Lorient’e direnemiyor, Cengiz'in açtığı kilitle Marsilya farkı kapıyor!10 kişi PSG Lorient’e direnemiyor, Cengiz’in açtığı kilitle Marsilya farkı kapıyor!

Neymar-Mbappe çekişmesi yaşanmıştı

PSG’nin son birkaç günde yaşadıkları ilk kriz değil. Takımın iki süper yıldızı Neymar ve Kylian Mbappe de tartışma yaşamıştı. Mbappe, Eylül 2022’de bir milli takım arasından sonra “Milli takımda daha fazla alana ve özgürlüğe sahibim. Paris’te ise bu tamamen farklı. Benden daha farklı bir rolde olmam isteniyor.” şeklinde konuşmuştu. PSG, her zaman krizin olduğu ancak Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’e elenilmesinin ardından söz konusu çekişmelerden daha fazla etkilenen bir takım oldu.

İki mega yıldızın geçinememesi büyük sorun yaratmıştı.

Galtier sorunsalı

Nisan ayının ortalarına doğru PSG’yi etkileyen bir başka sorun daha ortaya çıktı. Christophe Galtier hakkında, Galtier’nin Nice’te çalıştığı dönemde futbol direktörü olan Julien Fournier’nin, Fransız teknik direktörün ırkçı olduğunu iddia ettiği bir mail ortaya çıkmıştı. Galtier daha sonra iddiaları kesin bir dille yalanlamış ve bu iddiaları ortaya atanlara dava açacağını belirtmişti. Söz konusu dönemde işine odaklandığını belirten Galtier’nin PSG’si sezonun düşüş dönemini geçirdi.

PSG yeni transferlerin peşinde

Son olarak İngiliz basınında çıkan haberler PSG’nin Aymeric Laporte’un peşinde olduğu yönünde. Manchester United’dan Fred’in ise orta sahadaki boşluk için ismi geçiyor. Kısacası PSG’de gündem ve kriz başlığı değişse de değişmeyen tek şey kasadan çıkan paranın boyutu. Fransız kulübü, Katarlı milyarderler tarafından yönetildikleri sürece bu bakış açısı devam edecek. Ancak bu perspektif, aynı tesisleri basan taraftarların pankartlarında yazdığı üzere yerli taraftar tarafından kabul görmeyecek.

Futbol sefası faciayla bitti: 10 ölü, 5 yaralıFutbol sefası faciayla bitti: 10 ölü, 5 yaralı

Öte yandan PSG her ne kadar hala şampiyonluğa yakın gözükse de astronomik yatırımların başladığı tarihten bu yana Ligue 1’de bir dominasyon kurabilmiş değiller. 2000’lerin başında Lyon’un Fransa futbolundaki etkisi düşünülünce 2016-17’deki Monaco ve 2020-21’deki Lille şampiyonlukları PSG’nin fiyakasını bozuyor. Bu kadar çok süper yıldız takıma toplanmışken basının fazla ilgisi, farklı sorunların gözler önüne daha fazla serilmesine neden oluyor. Esas hedef Şampiyonlar Ligi’nde üst üste sezonlarda farklı farklı teknik direktörlerle yaşanan hezimetler durumun vehametini daha da gözler önüne seriyor.

Son yaşanan Messi olayı, yılların harcamaların, yapılamayan birikim ve yatırımların adeta patlaması niteliğinde. Neymar’ın Twitch yayınları, Mbappe’nin memnuniyetsizliğini açıkça dile getirmesi derken Messi’nin teknik heyete haber verme ihtiyacı hissetmeden Arabistan’a gitmesi gibi örnekler, Fransa’nın başkent kulübündeki ortama ışık tutar nitelikte.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.