Leonard Bernstein’ın çocuklarından Bradley Cooper’a destek

20. yüzyılın en önemli orkestra şeflerinden biri olarak kabul edilen Leonard Bernstein'in hayatına odaklanan 'Maestro'nun fragmanıt tartışma yarattı. Filmde şefi canlandıran Bradley Cooper'ın burun protezini antisemitist bulanlara ilk cevap Bernstein'in çocuklarından geldi.

Kültür Sanat 18 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Orkestra şefi Leonard Bernstein'in hayat hikâyesini konu alan filmde ünlü müzisyeni Bradley Cooper canlandırıyor.

Bradley Cooper yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı ‘Maestro’ filmini izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Filmde, 20. yüzyılın en önemli orkestra şeflerinden biri olan ünlü piyanist Leonard Bernstein’i canlandıran Hollywood yıldızının yaptığı makyaja itirazlar gelmişti.

Netflix yapımı ‘Maestro’ filminin merakla beklenen teaserı önceki gün yayınlandıktan sonra eleştirilerin odağı olmuştu. Bradley Cooper’ın protez burnu izleyicilerin tepkisini çekmişti. 1990 yılında hayatını kaybeden Amerikalı şefin hayatına odaklanan filmde kendi karakteristiğini yansıtan burnunun yansıtılma biçimi eleştirilince ilk savunma Leonard Bernstein’ın ailesinden geldi.

1918 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Massachusetts eyaletinde dünyaya gelen şef Leonard Bernstein’i Bradley Cooper’ın canlandırıyor olması bir süredir tartışılan bir konuydu. Yahudi asıllı şefin Hollywood yıldızı Cooper tarafından canlandırılması kimi çevreler tarafından daha en başından bu yana tepkiyle karşılanmıştı. Eleştirilere şimdi bir yenisi daha eklendi.

New York Filarmoni Orkestrası’nın müzik direktörlüğünü de üstlenen Yahudi kökenli Leonard Bernstein’ı canlandıran Bradley Cooper’ın protez burnunu abartılı bulanlar, oyuncunun antisemitist yaklaşım sergilediğini savundu. Zira özellikle İkinci Dünya Savaşı öncesi dönem karikatürlerde Yahudiler “abartılı” bir burunla resmediliyordu. Bu yapılanan onu çağrıştırdığını savunanlara cevap ünlü şefin ailesinden geldi.

Şef Leonard Bernstein’in üç çocuğu Jamie, Alexander ve Nina Twitter’da yaptıkları bir dizi paylaşımda Bradley Cooper’ın filmin çekim yolculuğunun her adımında kendilerine danıştığını söyledi. Konu hakkında açıklama yapan maestronun çocukları, burun konusunda şu sözleri sarf etti: “Babamızın güzel ve büyük bir burnu olduğu doğrudur. Bradley benzerliğini arttırmak için makyaj kullanmayı tercih etti ve biz bundan hoşnutuz Ayrıca babamızın da bunu sorun etmeyeceğinden eminiz.”

Hollywood grevine bir destek de Bradley Cooper'danHollywood grevine bir destek de Bradley Cooper’dan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.