Kraliçe son kez: ‘The Crown’un final sezonundan haberler var

Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını anlatan 'The Crown' finale güne sayıyor. Altıncı sezonuyla ekranlara veda etmeye hazırlanan dizinin yayın tarihi belli oldu. Bugüne kadar Kraliçe II. Elizabeth'i canlandırmış tüm oyuncuların bir araya geleceği sezondan fragman da geldi.

Kültür Sanat 12 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Imelda Staunton, final sezonunda bir kere daha Kraliçe II. Elizabeth rolünde.

Kraliçe II. Elizabeth’in hikayesi, son kez geri dönüyor. Netflix’in tarihi draması ‘The Crown’ altıncı ve final  sezonuyla ekrana gelmeye gün sayarken yeni bir fragman paylaşıldı. Yeni sezonun yayın tarihi de belli oldu.  Son sezon iki parça halinde; ilk dört bölüm 16 Kasım’da, son altı bölüm ise 14 Aralık’ta olacak şekilde yayınlanacak.

Yapımcılar geçen sene hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth’i onurlandırmak istediklerini söylemiş ve bu zamana kadar kraliçeyi canlandırmış tüm oyuncuları bir araya getireceklerini açıklamışlardı. Fragmanda da genç ve yeni taç giymiş Elizabeth’i canlandıran Claire Foy, orta yaşlı Elizabeth’i canlandıran Olivia Colman da kraliçenin yaşlılık dönemini canlandıran Imelda Staunton bir arada görünüyor. Platform ayrıca yeni sezonda izleyicileri neleri beklediğini de açıkladı.

1997 ve 2005 yılları arasındaki dönemi anlatacak sezonun ilk kısmında Prenses Diana ve Dodi Fayed arasında, yıkıcı sonuçlar doğuracak bir araba yolculuğu öncesinde filizlenen bir ilişki aktarılacak. İkinci bölümde ise Prens William’ın annesinin ölümünün ardından monarşi kamuoyunu yönlendirmek zorunda kalırken Eton’daki hayatına adapte olması anlatılacak.

 

Son sezonda Kate Middleton ve Prens William da var

‘The Crown’un son sezonu 1997 yılında Mohamed Al-Fayed’in Prenses Diana’yı St Tropez’e tatile davet etmesiyle son ermişti. Altıncı sezon kaldığı yerden devam ederek 2001 yılına kadar gelecek. Bu sezon ayrıca sürprizler de var. The Crown’un altıncı sezonda Prens William ve Kate Middleton rollerini kimlerin canlandıracağı da duyuruldu. Prens William’ın annesinin ölümüyle yüzleşmek zorunda olduğu 15 yaşına kadar olan dönemi Rufus Kampa, 2001’de St Andrews’ta Kate Middleton ile tanıştığı dönemleri EdMcVey canlandıracak. Kate Middleton rolü için seçilen kişi ise Meg Bellamy.

The Crown’un altıncı sezonda Prens William ve Kate Middleton’un tanışma hikayeleri de anlatılacak.

Kraliçe rolleri ödül getirmişti

‘The Crown’ beş sezon boyunca Netflix’in en popüler dizilerinden biri oldu, başarısını ödüllerle taçlandırdı. Özellikle Foy ve Colman, Kraliçe II. Elizabeth’i etkileyici bir şekilde canlandırmaları nedeniyle hak ettikleri Emmy Ödülleri’ni kazandı. Ayrıca Staunton da performansıyla BAFTA adaylığı elde etti.

The Crown'un final sezonunda tüm kraliçeler bir aradaThe Crown’un final sezonunda tüm kraliçeler bir arada

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.