Renklerin peşinde: Devrim Erbil’in hayatı belgesel oldu

Bu sene sanat kariyerinin 60. yılını kutlayan Devrim Erbil'in hayatı belgesel oldu. Netflix'te yayınlanan film Erbil'in İkinci Dünya Savaşı yıllarında, daha çocukken Anadolu'da resimle tanışmasından bugüne uzanan bir kesit sunuyor.

Kültür Sanat 30 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Yönetmenliğini Batuhan Tuncer'in üstlendiği 'Devrim' 29 Nisan'da Netflix kataloğuna eklendi.

Resim dünyasının duayenlerinden Erbil bu sene sanat yaşamının 60. yılını kutluyor. Sanatçının bugüne dek görülmemiş eserlerinin de yer aldığı sergiler sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Şimdi de 60 yıllık kariyerinin dönüm noktalarını, resme bakış açışını, çocukluğunu ve iç dünyasını anlatan ‘Devrim’ isimli bir belgesel izleyiciyle buluşuyor.

“Ben Devrim Erbil. Ressam, resmin şairi, sanat eğitimcisi, profesör, devlet sanatçısı. Birçok unvanım var. Ama hepsinden önemlisi sanatın bir neferi olarak, ömrümü sanata adayarak karşınıza çıktım.”

Belgeselin çekimleri Balıkesir, İstanbul ve Bodrum’da yapıldı.

Erbil’in kendini tanıttığı bu sözlerle başlıyor belgesel. 70 dakikalık film Erbil’in İkinci Dünya Savaşı yıllarında Anadolu’da resimle tanışmasından bugününe uzanan bir kesit sunuyor.

Bir yılda hazırlanan belgeselin çekimleri Balıkesir, İstanbul ve Bodrum’da yapıldı. Erbil’in yakınlarının da röportajlarıyla yer aldığı belgeselde sanatçının geçen yıl İstanbul’da kapılarını açan ‘Seçmeler’ sergisinin hazırlık serüvenine de yer veriliyor.

Yönetmenliğini Batuhan Tuncer’in üstlendiği ‘Devrim’ Netflix’te izlenebilir.

Sergi Turu: Devrim Erbil'e saygı resimlerinden Arter'deki insaniyet fotoğraflarına...Sergi Turu: Devrim Erbil’e saygı resimlerinden Arter’deki insaniyet fotoğraflarına…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.