Hayatta her şey mümkün: Mel Gibson’ın eleştirilen filmi üç yıl sonra hit oldu

Mel Gibson'un 2020'de yayınlandığında olumsuz eleştiriler alan filmi 'Fırtınalı Soygun/Force of Nature' üç yıl sonra Netflix'in en çok izlenen yapımlarından biri oldu. 2,7 milyon görüntülemeye ulaşan film, 25 Eylül - 1 Ekim haftası verilerine göre En İyi 10 İngilizce film listesinde 10. sırada.

Kültür Sanat 5 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
'Fırtınalı Soygun'için 2,7 milyon görüntüleme, toplam 4,5 milyon saat izlenmeye karşılık geliyor.

Hayatta her şey değişebilir, olmaz dediğimiz şeylerin zamanla olabildiğini görebiliriz. Bu önermenin son örneği, bir Mel Gibson filmi. 2020’de yayınlandığında olumsuz eleştiriler alan  filmi ‘Fırtınalı Soygun/Force of Nature’ üç yıl sonra Netflix’in en çok izlenen yapımlarından oldu.2,7 milyon görüntülemeye ulaşan film, 25 Eylül – 1 Ekim haftası verilerine göre En İyi 10 İngilizce film listesinde 10. sırada yer aldı.

Kasırga sırasında gerçekleşen büyük bir soygun yapmaya hazırlanan bir çete ile insanları koruyarak bu soygunu engellemeye çalışan bir polisin hikayesini anlatan filmde, başrol Gibson’a Emile Hirsch ve Kate Bosworth eşlik ediyor. Michael Polish’in yönetmenliği üstlendiği filmin senaryosunda ise Cory Miller’ın imzası var.

Başarının sırrı ne?

Film, yayınlandığı dönemde birçok sinema eleştiri sitesinden düşük puan alan ve olumsuz yorumlarla karşılanmıştı. Ancak buna rağmen Netflix’te kısa sürede hit haline geldi. Bu durumu, Netflix kullanıcılarının izleyecekleri yapımları seçmeden önce eleştiri sitelerine ya da diğer kaynaklardaki başlıkları araştırmak yerine, yenilikleri görmek için doğrudan platforma gelmesiyle açıklayanlar var.

Gibson’ın ‘Fırtınalı Soygun’nun üç yıl sonra gelen başarısı sürpriz bir gelişme gibi görünse de aslında yayıncı platform bu konuda kendini çoktan kanıtladı. Zira 2019’da final yapan ‘Suits’ dizisi de vedasının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen son birkaç ay içinde izlenme rekorları kırmıştı.

Dizicinin Rehberi – Aile: Aslanlar ve fillerDizicinin Rehberi – Aile: Aslanlar ve filler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.