DiCaprio’nun ismi yetti: Alman kuzenden ‘tanıyorum, ikna ederim’ dolandırıcılığı

Leonardo DiCaprio'nun kuzeni, Niklas In den Birken, aktörü bir filmde oynaması için ikna edebileceğini söyleyerek Alman bir film yapım şirketini dolandırdı. DiCaprio şimdilik tanık listesinde yer almıyor ancak Alman mahkemesinde ifade vermeye çağrılabilir.

Kültür Sanat 21 Nisan 2023
Bu haber 2 yıl önce yayınlandı

Leonardo DiCaprio’nun Almanya’da yaşayan kuzeni, Oscar ödüllü oyuncunun adını kullanarak Alman bir film şirketini dolandırmakla suçlanıyor. 29 yaşındaki kuzen Niklas In den Birken, DiCaprio’yu bir filmde oynaması için ikna edebileceğini söyleyerek bir yapım şirketinden büyük miktarda nakit ve bir Porsche Cayenne marka araba aldığı gerekçesiyle soruşturmayla karşı karşıya.

İddialara göre, Münih’te yer alan bir yapım şirketi, uluslararası bir film projesi için başrol arayışındayken In den Birken, firmaya DiCaprio’yu filmde yer alması için ikna edebileceğini söylüyor. Alman Bild gazetesinin aktardığı belgelere göre şirket, Birken’e bu hizmetleri karşılığında 100 bin Euro başlangıç maaşı ödemeyi kabul ediyor.

DiCaprio mahkemeye çağrılabilir

Los Angeles’ta doğan DiCaprio’nun ailesinin her iki tarafından da Alman kökleri bulunuyor.  Ancak kaynaklar, aktörün Almanya’daki akrabalarıyla çok az teması olduğunu aktarıyor.  Oyuncu şimdilik tanıklar listesinde yer almasa da Alman mahkemesinde ifade vermeye çağrılabilir. Film şirketini temsil eden avukat Alexander Stevens, Bild’e “Sanık mahkemede olayları kendi anlatımıyla sürdürürse, o zaman Leonardo DiCaprio’nun tanık olarak çağrılması beklenebilir” açıklamasında bulundu.

Şirket, In den Birken’e karşı dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Davanın Münih’teki bir bölge mahkemesinde 5 Mayıs’ta başlaması planlanıyor.

 

Diktatör Kate Winslet!Diktatör Kate Winslet!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.