Londra Hayvanat Bahçesi ‘korumak’ için Banksy’nin eserini kaldırdı

Gün geçmiyor ki içinde Banksy'nin olduğu bir gelişme yaşanmasın. Londra'nın farklı yerlerine sekiz hayvan resmeden gizemli sokak sanatçısının hayvanat bahçesine resmetti goril resmi "korumak" amacıyla yerinden kaldırıldı.

Kültür Sanat 20 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Yüzünü hiç görmesek de Banksy’nin her yaptığını dünya konuşmaya devam ediyor. Gizemli sanatçı ağustos ayının başında her gün Londra’nın farklı yerlerinde duvarlara hayvan resmi çizmişti. Bansky’nin bir çanak antene çizdiği kurt resmi geçen hafta üç kişi tarafından çalınmıştı. Bu hafta da geriye kalan yedi çalışmasından biri yerinden kaldırıldı. Gerekçe “korumak.” Yapansa Londra Hayvanat Bahçesi.

Hayvanat bahçesinde izdihama neden olmuştu

Londra Hayvanat Bahçesi’nin panjurlarında yer alan Banksy’nin eseri yoğun yaz sezonunda alana girişin tam olarak yapılabilmesi için “koruma” amacıyla kaldırıldı.

Hayvanat bahçesi yönetimi bunu geçen hafta beş gün boyunca gelen ziyaretçi kalabalığının ardından sokak sanatçısının duvar resmini korumak için yaptıklarını söyledi. Duvar resmi eserin bir reprodüksiyonu ve İngiliz sokak ağzı kullanılan bir tabelayla kapatıldı: “Banksy buradaydı.” Şablonla boyanan eserde açılır kapanır kapının bir kısmını tutan bir maymun kuşların uçmasına ve bir deniz aslanının paytak paytak uzaklaşmasına izin verirken içerideki karanlıktan dışarı bakan üç çift göz görülüyor.

Londra Hayvanat Bahçesi’nin konu hakkında Instagram’dan yaptığı açıklamada konuya dair şu ifadeler yer aldı: “Banksy’nin son duvar resmini görmek için akın eden insanlarla şehirde heyecan yaratıyor. Sokak sanatçısı dün akşam Londra Hayvanat Bahçesi’ne sürpriz bir ziyarette bulunarak ana girişimizi eğlenceli yeni bir duvar resmiyle süsledi. Londra’ya neşe getirmek için tasarladığı son hayvan serisinin dokuzuncu ve son eseri vahşi yaşamla kurulan bağın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. İnsanları yaban hayatına yaklaştırmak bizim işimiz ve bu sanat eseri de tam olarak bunu yapmamıza yardımcı oluyor.”

Ne çektin be Banksy! Yeni tamamladığı eseri çalındıNe çektin be Banksy! Yeni tamamladığı eseri çalındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.