Mabel Matiz yeni albümüyle Times Meydanı’nı süsledi

Mabel Matiz, beşinci stüdyo albümü 'Fatih'i yayınladıktan sonra New York'un ünlü Times Meydanı'nı da süsledi. Üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan ve 25 şarkıdan oluşan albümü, "en gür kahkaham" olarak tanımlayan Mabel Matiz, 'Numaracı' şarkısını da kliplendirdi.

Kültür Sanat 22 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mabel Matiz, yeni albümü 'Fatih'i yayınladıktan sonra New York'un ünlü Times Meydanı'ndaki reklam ledini süsledi.

Mabel Matiz uzun süredir merakla beklenen yeni albümünü yayınladı. Beşinci solo albümü ‘Fatih’i müzikseverlerle buluşturan sanatçı, son yıllardaki alışılmışın dışına çıkıp bu çalışmasında 25 şarkıya yer verdi. ‘Aferin’, ‘Karakol’ ve ‘Uçkun’ gibi daha önce tekli olarak yayınladığı şarkıların yanı sıra ilk kez duyduğumuz şarkılardan oluşan ‘Fatih’ albüm bir saat 46 dakikalık uzunluğa sahip. Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerle düetlere imza atan sanatçının albümü New York’un dünyaca ünlü Times Meydanı’nı da süsledi.

Mabel Matiz’in yeni albümü ‘Fatih’, dün gece boyunca Times Meydanı’ndaki dev reklam ledine yansıdı. Türkiye’den daha önce Simge Sağın, Güneş, Melike Şahin ve Sıla gibi isimler Spotify’ın Equal listesi kapsamında meydandaki dev reklam panosunu süslemişti.

Ünlü müzisyen, üç yıllık emeğinin bir ürünü olan albümün ana prodüktörlüğünü üstlenirken bu süreçte dokuz kişiden yapımcılık desteği aldı. İki ay önce ‘Uçkun’ adlı teklisini yayınlayan Mabel Matiz, yeni albümü ‘Fatih’i “en çıplak halim, en gür kahkaham, en aşık gözyaşım ve en geniş aile fotoğrafım” olarak tanımlıyor. Yeni albümünü “heyecanım tavan” sözleriyle tanımlayan müzisyen, şu an Türkiye’nin en çok dinlenen sanatçıları arasında da yer alıyor.

Melike Şahin, Merve Çalkan ve Mert Demir gibi farklı isimlerle de çalışan Mabel Matiz, ‘Fatih’ albümünde dokuz isimle düet yaptı. Müzisyenin düet yaptığı isimler Zeid Hamdan, Hello Psychallepo, Melike Şahin, Aşkın Nur Yengi, Kalben, Bengü Baker, Tomer Katz, Artz ve Kardelen. ‘Fatih’te yer alan ‘Karakol’, ‘Aferin’ ve ‘Uçkun’u kliplendiren müzisyen, bu kez albümün çıkış günüyle eş zamanlı olarak ‘Numaracı’ şarkısının klibini hayranlarıyla buluşturdu.

Yüzyüzeyken Konuşuruz yeni albümüyle hiç bozmadan devam ediyorYüzyüzeyken Konuşuruz yeni albümüyle hiç bozmadan devam ediyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.