Bienalin armağanıydı: Manda Festivali 1 Haziran’da

Pek duymamış olabilirsiniz ama İstanbul'un bir Manda Festivali var. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek. 17. İstanbul Bienali'nin şehre armağanı olan tek günlük festival 1 Haziran'da yapılacak. Festivalde ilk defa manda portre yarışması düzenlenecek

Kültür Sanat 22 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul, 17. İstanbul Bienali kapsamında 2022 yılında yeni bir festivale kavuşmuştu: Manda Festivali. Amaç İstanbul ve çevresindeki mandaların ve onların çobanlarının varlığına dikkat çekmek, yaşadıkları sorunları gündeme getirmekti.

Duyurusunde “Gelin, mandacılığın kültürel ve ekolojik rolünü, günümüz toplumunda çobanlık rotalarını sürdürmenin önemini vurgulayan manda festivalinin ilkini birlikte kutlayalım. Rehberli yürüyüşlere ve atölye çalışmalarına katılın, manda sütünden yapılmış yemeklerden tadın, Arnavutköy’ün mandalarıyla birlikte canlı müzik dinleyin” deniliyordu.

İşte o festivalin bu yıl üçüncüsü düzenlenecek. Climavore x Jameel at RCA ve İKSV işbirliğiyle hayata gerçekleştirilecek festival İstanbul’un sulak alanlarında yürütülen mandacılık faaliyetlerini ve bunun kalıcılığını kutlamayı amaçlıyor. 1 Haziran’daki festival saat 13’te Eyüpsultan Ağaçlı köyü Fatih Parkı’nda başlayacak. Etkinliklerin başlangıç saatiyse 13.00.

Müzik ve manda ürünleri bir arada

Mandacıları, müzisyenleri, çevrecileri, sanatçıları, biyologları, peynir üreticilerini ve kendini festivalin bir parçası olarak gören herkesi bir araya getirmeyi amaçlayan festivalde izleyicileri yürüyüşler, konserler, atölye çalışmaları, ilk defa düzenlenen manda portre yarışması, manda sütünden yapılmış ürünlerin tadımı ve daha fazlası bekliyor.

Festivale katılmak isteyenler festival alanına gitmek için bu linkten faydalanabilir.

İstanbul'un festivali başlıyorİstanbul’un festivali başlıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.