maNga’dan 20. yıl turnesi

Türk rock tarihinin en önemli topluluklarından maNga 20. yaşını kutluyor. Grup bu kapsamda Türkiye'nin pek çok ilini kapsayan bir turneye başladı. İzmir ve Abant'ta müzikseverlerle buluşan grup 3 Mayıs'ta İstanbul'da.

Kültür Sanat 1 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

maNga 20. yılını kutluyor. Türkçe rock müziğin 2000’li yıllardaki önde gelen topluluğu bu özel yıldönümünü bir turneyle taçlandırmaya başladı. Tüm yıla yayılacak kutlamalar kapsamında düzenlenen 20. Yıl Turnesi İzmir ve Abant konserleriyle başladı. Ferman Akgül, Yağmur Sarıgül, Cem Bahtiyar ve Özgür Can Öney’den kurulu grup kendi isimlerini taşıyan ilk albümü 14 Aralık 2004’te yayınlamıştı. Profesyonel kariyerlerinin 20. yılını kutlayan grup üyeleri Türkiye müzik tarihine adlarını yazdırdı. Birçok liste başı şarkıdan Eurovision ikinciliğine uzanan bir başarı hikayesine sahip grup 20. yılın sevincini yarattıkları hayran kitlesiyle paylaşıyor.

maNga 3 Mayıs’ta İstanbul’da

maNga 20 Yaşında kutlamaları kapsamında düzenlenen 20. Yıl Konserleri’nde grup Türkiye’de ve yurt dışında on binlerce hayranına ulaşacak. 23 Şubat’ta İzmir Hayal Kahvesi’nde verdikleri konserle yola çıkan grup önceki gece de Abant’ta müzikseverlerle buluştu. Topluluk Abant Winterfest’in ikinci gününde sahneye çıktı.

maNga üyeleri Winterfest’te verdikleri bu konserde mutluluklarını dile getirirken turnenin bir sonraki durağı Erzurum Palandöken’de sevenleriyle buluşacak. Sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapan grup üyeleri 20. yıl kutlamalarıyla ilgili sevenlerinden gelen soruları cevapladı. Sevenlerini sahnelerde buluşmaya devam eden grup 20. Yıl Turnesi’nin ilk İstanbul konserini ise 3 Mayıs’ta İstanbul Küçük Çiftlik Park’ta verecek. Konserin biletleri dün satışa çıktı.

2009 yılında MTV’nin En İyi Avrupalı grup seçtiği maNga 2010 yılında ‘We Could Be the Same’ şarkılarıyla Eurovision’a katılmıştı. 170 puanla ikincilik kazanan şarkı Eurovision’da Türkiye’yi temsilen ikincilik kazanan ilk parça oldu.

İstanbul Bulgur Palas’tan dünyaya Magnum’la bakıyorİstanbul Bulgur Palas’tan dünyaya Magnum’la bakıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.