Marilyn Monroe’nun yanına gömülmenin bedeli 400 bin dolar

Marilyn Monroe'nun Los Angeles'taki mezarının yanı açık artırmada satışa çıkıyor. Yıldız oyuncunun yanına defnedilmenin bedeli en az 200 bin dolar olarak açıklandı.

Kültür Sanat 29 Mart 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Marilyn Monroe’nun yanına defnedilmek ister miydiniz? Üstelik Playboy’un kurucusu Hugh Hefner de birkaç adım ötenizde olacak. Bunun için 400 bin doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Los Angeles’taki mezarlık açık artırmaya çıkmaya hazırlanıyor. Her mezar yerinin en az 400 bin dolara satılması beklenen mezarlık alanı şimdiden rekor kırmış durumda.

Hefner, Marilyn Monroe için 75 bin dolar ödemişti

4 Ağustos 1962’de hayatını kaybeden Marilyn Monroe için eski eşi Joe DiMaggio cenaze töreni düzenlemiş, ardından da yıldız oyuncu Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park Mezarlığı’na defnedilmişti. 2017 yılında hayatını kaybeden Hugh Hefner de 2009 yılında kendine mezar bakarken oyuncuya en yakın konumdaki yeri seçmişti.

Marilyn Monroe’nun mezarına yakın olmak için 75 bin doları gözden çıkaran Hugh Hefner “Onun yanında sonsuzluğu yaşamak vazgeçilemeyecek kadar tatlı” demişti. Mezar yerinin yanı sıra Julien’s Auctions tarafından düzenlenecek açık artırmada yıldız oyuncunun özel eşyaları da satılacak. Açık artırma 30 Mart’ta Los Angeles’ta.

Karl Marx’ın yanına defnedilmenin bedeli 30 bin dolar

Marilyn Monroe’nun yanındaki mezar satışa çıkarken akıllara bir süre önce Karl Marx için de benzer bir durumun yaşandığı geldi. Marx’ın Londra’daki mezarının yakınına defnedilmenin bedeli 30 bin dolar olarak açıklanmıştı. Londra’daki Highgate Mezarlığı tarihi isimlerin yanına defnedilmek isteyenler için yeni alanlar da açacağını duyurmuştu. Boş arazilere doğru genişleyeceği açıklanan mezarlıkta fizikçi Michael Faraday, sosyolog Herbert Spencer ve George Elliott gibi isimler yatıyor.

Marilyn Monroe, Başkan Kennedy'i aramış ama telefona Jackie çıkmışMarilyn Monroe, Başkan Kennedy’i aramış ama telefona Jackie çıkmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.